İç denetim ne yapar?
İç denetim: Bir kurumun amaçlarına ulaşmasına yardımcı olmak üzere, o kurumun risk yönetimi, kontrol ve kurumsal yönetim süreçlerini değerlendirerek, bu süreçleri iyileştirmek ve geliştirmek amaçlı yapılan denetim ve danışmanlık faaliyetidir.İç denetim nasıl yapılır?
İç denetimde planlama süreci; denetim evreninin tanımlanması, denetim alanlarının belirlenmesi, risk kriterlerinin tanımlanması ve risklerin derecelendirilmesi, denetim alanlarının öncelik sırasına konulması, denetim kaynaklarının tahsis edilmesi, iç denetim planı ve programının hazırlanması ve onaylanması …İç denetim faaliyeti; uygunluk, performans, mali, bilgi teknolojileri ve sistem denetimi uygulamalarını kapsar. Her iç denetim faaliyeti ise; planlama, denetimin yürütülmesi, raporlama ve izleme sürecinden oluşur.
Iç denetimde nelere bakılır?
İç denetim, kurumun risk yönetimi, kontrol ve yönetişim süreçlerinin etkililiğini değerlendirmek ve geliştirmek amacına yönelik sistematik ve disiplinli bir yaklaşım getirerek kurum hedeflerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olur.
İç denetçi nelere bakar?
İç denetçi, özel şirket ya da kamu kurumlarının risk yönetimi ve iç işleyiş süreçlerinin etkili bir şekilde çalışıp çalışmadığını izler ve değerlendirir.
İç denetim uzmanı ne kadar maaş alır?
İç denetim uzmanı olarak yeni işe başlayan bir kişi en düşük 5.000 TL maaş alır. Tecrübesi gelişmiş bir iç denetim uzmanı ise ortalama 6.500 TL kazanabilmektedir. Uzun yıllar tecrübe, bilgi ve birikime sahip bir iç denetim uzmanının en yüksek kazanacağı rakam 7.500 TL’yi bulmaktadır.Bir denetimin ana prensipleri nelerdir?
1) amaçlılık, 2) planlılık, 3) süreklilik, 4) nesnellik, 5) bütünlük, 6) durumsallık, 7) açıklık 8) demokratiklik şeklinde sıralamıştır. Bu ilke denetim süreçlerinden birisi olan “amaç saptama” da somutlaşır ve denetimin hem gerekçesini hem de hedefini belirler.Denetim Sürecinde Planlama
İç denetim türleri nelerdir?
İç Denetim Türleri Nelerdir?
İç denetçi ne iş yapar nerede çalışır?