İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
İç pilav için ;
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 küçük paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı toz şeker ( ben şeker kullanmadım fakat bilginize)
Çiğ badem
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Karabiber
Süslemek için nar taneleri
Fırında kızarmış tavuk için ;
1 adet bütün tavuk
Fırın poşeti
Sosu için;
1 limon suyu
Yoğurt
1 yemek kaşığı salça
Birkaç diş rendelenmiş sarımsak
Toz biber
Sıvı yağ
Pul biber
Kekik
Tuz
İsteğe bağlı arpacık soğan
İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Tavuk yapılışı ;Öncelikle limon suyunun bir kısmı ile tavuğun heryerini derisini ovun.
Daha sonra sos karışımını hazırlayıp tavuğun içi dışı her yerine sürün.
Fırın poşetine koyun .
Arpacık soğan kullanmak isterseniz onlarıda tavuğun yanına serpiştirin .
Poşete bir kaç minik delik açın ki pişerken hava alsın, poşetin ipi ile bağlayıp evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 1 saat fırın torbasında pişirin.
Daha sonra poşetten çıkarıp 10-15 dk ortası daha alt üst çevirip biraz daha kızarması için pişirin ,her fırın farklılık gösterir takip edin bu mühletler değişebilir.
Pilav yapılışı ;Bir pilav tenceresinde sıvı yağ koyup ısıtın, akabinde soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
Dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinci ekleyin, tuz ek edip kavurun.
Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, akabinde baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Akabinde pilavın suyunu güzelce çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup tekrar kapağını kapatıp demlendirin.
İç pilav için ;
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 küçük paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı toz şeker ( ben şeker kullanmadım fakat bilginize)
Çiğ badem
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Karabiber
Süslemek için nar taneleri
Fırında kızarmış tavuk için ;
1 adet bütün tavuk
Fırın poşeti
Sosu için;
1 limon suyu
Yoğurt
1 yemek kaşığı salça
Birkaç diş rendelenmiş sarımsak
Toz biber
Sıvı yağ
Pul biber
Kekik
Tuz
İsteğe bağlı arpacık soğan
İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Tavuk yapılışı ;Öncelikle limon suyunun bir kısmı ile tavuğun heryerini derisini ovun.
Daha sonra sos karışımını hazırlayıp tavuğun içi dışı her yerine sürün.
Fırın poşetine koyun .
Arpacık soğan kullanmak isterseniz onlarıda tavuğun yanına serpiştirin .
Poşete bir kaç minik delik açın ki pişerken hava alsın, poşetin ipi ile bağlayıp evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 1 saat fırın torbasında pişirin.
Daha sonra poşetten çıkarıp 10-15 dk ortası daha alt üst çevirip biraz daha kızarması için pişirin ,her fırın farklılık gösterir takip edin bu mühletler değişebilir.
Pilav yapılışı ;Bir pilav tenceresinde sıvı yağ koyup ısıtın, akabinde soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
Dolmalık fıstığı ve bademi de ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinci ekleyin, tuz ek edip kavurun.
Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, akabinde baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Akabinde pilavın suyunu güzelce çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup tekrar kapağını kapatıp demlendirin.