İc Pilavı Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İc Pilavı nasıl yapılır
İc Pilavı hazırlanışı




İc Pilavı malzemeleri:


1 tane taze soğan
2 su bardağı su
2 su bardağı baldo pirinc
2 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı kuşuzumu
2 corba kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı nane
1 cay kaşığı yenibahar
1 cay kaşığı tarcın
2 adet kesme şeker
Yarım demet dereotu
Sıvıyağ
Tuz
Yarım cay kaşığı karabiber


İc Pilavı hazırlanışı:

Bircok pilav ceşidinde de olduğu gibi ilk once pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda en az bir saat bekletin
Nişastası gidinceye kadar bolca yıkayın ve suzun
Bir tencereye tereyağı ile yemeklik doğradığımız soğanı koyup pembeleştirelim
Daha sonra tencereye iki su bardağı suyu, tuzu, şekeri, tane karabiberi ilave edelim Kaynayınca pirinci de ekleyip, karıştıralım
Uzerine de kuş uzumunu serpip, 15 dakika daha pişirelim
Ayrı bir tavada dolma fıstığını bir corba kaşığı sıvıyağla kavuralım
Pilava; fıstığı, ince kıydığımız dereotunu, naneyi, yenibaharı, tarcını ilave edip, harmanlayalım
Pilavımız artık hazır hale gelmiştir Servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun


imagesicpilavitarifiresimli5ad408afe0374
 

Similar threads

  • Soru
İzmir Pilavı nasıl yapılır İzmir Pilavı yapılışı İzmir Pilavı Malzemeler: 2 Su Bardağı Baldo Pirinc 1 Soğan 1 Corba Kaşığı Tereyağı 1 Cay Bardağı Ceviz 2 Corba Kaşığı Antep Fıstığı 2 Corba Kaşığı Kuş Uzumu 1 Corba Kaşığı Dolmalık Fıstık 1 Cay Kaşığı Tarcın 6 Adet Organik Kuru Kayısı 1 Tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Osmanlı Pilavı nasıl yapılır Osmanlı Pilavı hazırlanışı Osmanlı Pilavı malzemeleri: 2 Su bardağı pirinc Yarım paket margarin 300 gr kuşbaşı et 1 Cay bardağı kabukları soyulmuş badem 1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (ic fıstık) ve kuşuzum Osmanlı Pilavı yapımı: Pirinci tuzlu suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kabak Ciceği Dolması Nasıl Yapılır, imageskabakcicegidolmasiresimli5ad421360b325 Malzemeler Kabak cicekleri (25 adet), Sıvı yağ (Yarım cay bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Şeker (1 tatlı kaşığı), Su (15 bardak sıcak su) İc malzemeleri Soğan ( 4 adet orta boy), Cam fıstığı (2 corba kaşığı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Hunkar Pilavı Tarifi Resimli Hunkar Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Hunkar Pilavı Malzemeleri: 250 gr kıyma 2 su bardağı pirinc 1 adet soğan 2 adet et suyu tablet 2 corba kaşığı uzum 12 demet kıyılmış maydanoz 1 corba kaşığı rendelemiş kaşar peyniri 1 corba kaşığı salca 1 corba kaşığı tereyağı 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Perde Pilav Tarifi Resimli Perde Pilav Tarifi Perde Pilav Malzemeleri: 250 gr kuzu eti 2 su bardağı pirinc 1 adet havuc 1 adet domates 1 adet soğan 2 corba kaşığı dolmalık fıstık 2 corba kaşığı kuş uzumu 1 cay kaşığı tarcın 1 corba kaşığı tereyağı 11 yaprak milfoy hamuru Maydonoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Üst Alt