Son konular

İçi Dolu Parmak Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
125 gram yumuşak margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik
Aldığı kadar un (3-4 çay bardağı kadar)
İçi için;
5 adet ceviz
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
Biraz tarçın
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
En üstü için;
1 su bardağı irmik

İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte ağırlaşsın.
Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için, olan malzemeyi bir kaba alın ve yeterlice yoğurun.
Unu her zamanki üzere azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.15 dakika dinlendirin.
Ceviz ve fındığı robottan iri bir formda çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparın, içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte hali verin.
Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın.
Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlının birinci sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin.
Güzelce soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün.
Tatlı uygunca soğuyunca servis yapın.
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt