İçi İncir Ve Kayısılı Kurabiye (Şirinelerim) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için gereçler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta
Aldığı kadar un
Kurdelası için
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
Aldığı kadar un
İçinin iç materyaller
10 tane incir
10 tane kayısı
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi İncir Ve Kayısılı Kurabiye (Şirinelerim) Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçler konur unu ise azar azar ek edip yumuşak bir hamur yapılır.
Kurdelası için ise tüm gereçler konur unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapılır.
İncir kayısı küçük doğranır tereyağı ile 5 dakika kavrulur ve soğutulur.
Hamurdan küçük kesim alıp avuç içi kadar açılır hazırlanan içden konur. Bohça hali verilip kakaolu hamurdan ince şerit yapılır.
Bohçanın ağzına bağlanır.
160 derecede hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.
Hamuru için gereçler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta
Aldığı kadar un
Kurdelası için
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
Aldığı kadar un
İçinin iç materyaller
10 tane incir
10 tane kayısı
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi İncir Ve Kayısılı Kurabiye (Şirinelerim) Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçler konur unu ise azar azar ek edip yumuşak bir hamur yapılır.
Kurdelası için ise tüm gereçler konur unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapılır.
İncir kayısı küçük doğranır tereyağı ile 5 dakika kavrulur ve soğutulur.
Hamurdan küçük kesim alıp avuç içi kadar açılır hazırlanan içden konur. Bohça hali verilip kakaolu hamurdan ince şerit yapılır.
Bohçanın ağzına bağlanır.
160 derecede hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.