İçi Kıymalı İçli Köfte (Sivas) Tanımı İçin Materyaller
Dışı için;
4 çay bardağı ince bulgur
3 çay bardağı kaynamış su
1 çay ince irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Dış köfte yoğrulduktan sonra
1/2 (yarım) yahut 1 çay bardağı ılık su
İçi için;
500 gram kıyma
125 gram tereyağı
500 gram soğan (2 adet büyük soğan)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım-1 çay bardağı ceviz
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi Kıymalı İçli Köfte (Sivas) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
Daha sonra içine tereyağı ve ince doğranmış soğan eklenir.
Ceviz de eklenerek 1-2 dakika kavrulur.
Baharat, tuz ve salçada eklenerek biraz daha kavrularak kenara soğuması için konur.
Başka tarafta ince bulgur kaynamış su ile ıslatılır ve ağzı kapalı bir halde bekletilir.
Suyunu çeken bulgura başka bütün materyaller eklenerek yoğurulur.
10 dakika bekledikten sonra yavaş yavaş yarım yahut 1 çay bardagı su eklenerek yoğurulur ve cevizden büyük modüller kopartılarak içlerine kavrulmuş 2 tatlı kaşığı kıyma konur ve su yardımı ile kapatılır.
Bu süreç köfte hamuru ve kıyma gereci bitene kadar yapılır. Şayet dış köfte hamuru kurursa su ile yumuşatılır.
Yağ ve tuz eklenmiş suda içli köfteler yaklaşık 10 dakika haşlanır ve süzgeç yardımı ile çıkartılır.
Tavada yağ baharat ve salça kavrularak pişen içli köftelerin üzerine gezdirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Üç aylarımız mübarek olsun.
Dışı için;
4 çay bardağı ince bulgur
3 çay bardağı kaynamış su
1 çay ince irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
Dış köfte yoğrulduktan sonra
1/2 (yarım) yahut 1 çay bardağı ılık su
İçi için;
500 gram kıyma
125 gram tereyağı
500 gram soğan (2 adet büyük soğan)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım-1 çay bardağı ceviz
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi Kıymalı İçli Köfte (Sivas) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
Daha sonra içine tereyağı ve ince doğranmış soğan eklenir.
Ceviz de eklenerek 1-2 dakika kavrulur.
Baharat, tuz ve salçada eklenerek biraz daha kavrularak kenara soğuması için konur.
Başka tarafta ince bulgur kaynamış su ile ıslatılır ve ağzı kapalı bir halde bekletilir.
Suyunu çeken bulgura başka bütün materyaller eklenerek yoğurulur.
10 dakika bekledikten sonra yavaş yavaş yarım yahut 1 çay bardagı su eklenerek yoğurulur ve cevizden büyük modüller kopartılarak içlerine kavrulmuş 2 tatlı kaşığı kıyma konur ve su yardımı ile kapatılır.
Bu süreç köfte hamuru ve kıyma gereci bitene kadar yapılır. Şayet dış köfte hamuru kurursa su ile yumuşatılır.
Yağ ve tuz eklenmiş suda içli köfteler yaklaşık 10 dakika haşlanır ve süzgeç yardımı ile çıkartılır.
Tavada yağ baharat ve salça kavrularak pişen içli köftelerin üzerine gezdirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Üç aylarımız mübarek olsun.