İçi Sebzeli Çıtır Tavuk Baget (Böylesini Denemediniz) Tanımı İçin Gereçler
6 adet tavuk baget
4 adet orta uzunluk haşlanmış patates
1 çay b mısır
2-3 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Pul biber
Tuz
Üzeri İçin
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
İçi Sebzeli Çıtır Tavuk Baget (Böylesini Denemediniz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patatesleri haşlamaya bırakıyoruz. Bir yandan tavuklarımızı 4 su bardağı ile 1 yemek kaşığı tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri güzelce çatal yardımıyla eziyoruz.
Pişen tavukların kemiklerinden ayırıp kemiklerini bir kenara ayıralım. Tavukları ise bıçak ile minik minik doğranır ve patateslerimize ekliyoruz.
Üzerine pulbiber tuz, mısır, rendelenmiş kasar peyniri ve mısır unu nu ekleyip eldiven ile yoğuruyoruz.
Kemiklerini düzgünce temizleyip avuç içi büyüklüğünde tavuklu karışımdan alıp kemiklerin uç kısmı bos kalacak halde üzeri kaplayıp elimizde düzeltiyoruz.
Birinci evvel una sonra yumurtaya en sonunda galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıp sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun
6 adet tavuk baget
4 adet orta uzunluk haşlanmış patates
1 çay b mısır
2-3 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Pul biber
Tuz
Üzeri İçin
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
İçi Sebzeli Çıtır Tavuk Baget (Böylesini Denemediniz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patatesleri haşlamaya bırakıyoruz. Bir yandan tavuklarımızı 4 su bardağı ile 1 yemek kaşığı tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri güzelce çatal yardımıyla eziyoruz.
Pişen tavukların kemiklerinden ayırıp kemiklerini bir kenara ayıralım. Tavukları ise bıçak ile minik minik doğranır ve patateslerimize ekliyoruz.
Üzerine pulbiber tuz, mısır, rendelenmiş kasar peyniri ve mısır unu nu ekleyip eldiven ile yoğuruyoruz.
Kemiklerini düzgünce temizleyip avuç içi büyüklüğünde tavuklu karışımdan alıp kemiklerin uç kısmı bos kalacak halde üzeri kaplayıp elimizde düzeltiyoruz.
Birinci evvel una sonra yumurtaya en sonunda galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıp sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun