İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ispanaklı Peynirli Nefis Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
İç harcı için;
500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber pul biber sıvı yağ
250 gram beyaz peynir (Mümkünse yarım yağlı yada lor peynirde kullanabilirsiniz)
Arasına sürmek için;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
Susam yada çörek otu (Varsa mavi haşhaş)
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ispanaklı Peynirli Nefis Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıspanaklar sirkeli suda bekletilir ve ardından bolca yıkanır. Sonra ince ince doğranır. Bir tavaya kuru soğan yemeklik şekilde doğranır az sıvı yap ile hafif kavrulur.
Sonra doğranmış ıspanaklar eklenir az kavrulunca tuz ve baharatları atılır. Sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yufka tezgaha serilir içine sıvı yağlı su sürülür ve 4 e kesilir.
Soğuyan ıspanaklara ezilmiş beyaz peynir eklenerek yufkanın geniş kenarına bu harçtan koyulur. Geniş kenardan başlayarak dıştan içe doğru rulo yapılır. Sonra içe doğru sarılır gül şekli verilir.
Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Yağlı kağıt serili tepsiye börekler dizilir. Kalan sıvı yağ ve su karışımı yufkaların üzerine dökülür. Bir adet yumurta sarısı böreklerin üzerine sürülür. Tercihe göre susam çörekotu yada mavi haşhaş serpilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ben fırınımda turbo fanlı ayarda yaklaşık 40 dakika pişirdim. Piştikten sonra sıcaklığı çıkınca servise hazırdır afiyet olsun
Not: Çıtır çıtır olması için tepsiye dizerken birbirine değmemesine dikkat etmek gerekir. Yapışık olursa çok daha yumuşak bir börek olur.
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ispanaklı Peynirli Nefis Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
İç harcı için;
500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber pul biber sıvı yağ
250 gram beyaz peynir (Mümkünse yarım yağlı yada lor peynirde kullanabilirsiniz)
Arasına sürmek için;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
Susam yada çörek otu (Varsa mavi haşhaş)
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ispanaklı Peynirli Nefis Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıspanaklar sirkeli suda bekletilir ve ardından bolca yıkanır. Sonra ince ince doğranır. Bir tavaya kuru soğan yemeklik şekilde doğranır az sıvı yap ile hafif kavrulur.
Sonra doğranmış ıspanaklar eklenir az kavrulunca tuz ve baharatları atılır. Sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yufka tezgaha serilir içine sıvı yağlı su sürülür ve 4 e kesilir.
Soğuyan ıspanaklara ezilmiş beyaz peynir eklenerek yufkanın geniş kenarına bu harçtan koyulur. Geniş kenardan başlayarak dıştan içe doğru rulo yapılır. Sonra içe doğru sarılır gül şekli verilir.
Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Yağlı kağıt serili tepsiye börekler dizilir. Kalan sıvı yağ ve su karışımı yufkaların üzerine dökülür. Bir adet yumurta sarısı böreklerin üzerine sürülür. Tercihe göre susam çörekotu yada mavi haşhaş serpilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ben fırınımda turbo fanlı ayarda yaklaşık 40 dakika pişirdim. Piştikten sonra sıcaklığı çıkınca servise hazırdır afiyet olsun
Not: Çıtır çıtır olması için tepsiye dizerken birbirine değmemesine dikkat etmek gerekir. Yapışık olursa çok daha yumuşak bir börek olur.
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ispanaklı Peynirli Nefis Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı