- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,783
- Tepkime puanı
- 20
Içimi dağladı ne demek?
Yüreğini dağlamak anlamı ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Acıyla ve özlemle içi yanmak, acıyla kıvranmak.Dağlama yapmak ne demek?
Alazlama veya dağlama (İngilizce: Cauterization), Türk ve Altay halk kültüründe Ateş Tedavisi. Yalazlama (diğer bazı Türk dillerinde Alaslama veya Yalaslama) olarak da bilinir.Dağlatmak ne demek?
Dağlatmak ne demek?1. Vücûda kızgın demirle damga vurdurmak. 2. tıp. Tedâvi maksadıyle vücûdun herhangi bir yerini kızgın bir âletle veya yakıcı maddelerle yaktırmak.
Yarayı ateşle dağlamak ne işe yarar?
Yarayı ateşle dağlamak ne işe yarar?Dağlamak kelimesinin TDK verilerine göre anlamı kızdırılmış bir demir ile açık yarayı yakarak kapatmak demektir. Yarayı iyileştirmek ve kanamasını durdurmak için kızgın demir ile üstüne bastırmak dağlamak demektir. Yaranı dağlamazsan iyileşmesi mümkün olmaz.
Dağlama tedavisi nasıl yapılır?
Ateşle yaptığın dağlamada kalın bakırdan veya demirden borucuk alasın, dişin üzerine koyup dağlama aletini kızdırıp o borunun içine sokasın. Birkaç kez öyle yaptıktan sonra hasta ağzını saf yağ ile doldurup. Bir saat tuta. Diş ağrısı o gün olmazsa ertesi gün geçer.”Osmanlıda avret yerini dağlamak ne demek?
ZİNA EDEN KADINI DAĞLAYARAK CEZALANDIRIYOR Lütfi Paşa 1541 Nisan’ında bir gün, zina ederken yakalanan bir kadının cinsel organının dağlanmasını emreder. Verdiği emir Kanunî’nin 1523 tarihli kanunnamesinin beşinci maddesine dayanmaktadır, gerçi o zamana kadar uygulanmamıştır ama hemen yerine getirilir.Yara dağlamak neden yapılır?
Yara dağlamak neden yapılır?Hararetli hastalıklarda, hastalığın ilk zamanında dağlamaya başvurulur (Tansukhame 1939: 29). Dağlamanın bir kısmı da hasta- lıklı uzva yapılır. Hastalıklı kısım ya- nar ve kapanırsa, hastalığa sebep olan unsur orada yok olur ve bir daha da oraya pek az gelebilir (Tansukhame 1939: 32). Sivilce ve yaralar dağlanır.
Dağlama sünnet mi?
Dağlama sünnet mi?Peygamberimiz (sav)’in Kan Aldırma Tavsiyesi Buhari tıb 13. babta geçen bir hadis-i şerifte, bal şerbeti, dağlama ve hacamatı tavsiye etmiş ancak ‘dağlamayı sevmediğini’ buyurmuştur.