Son konular

İçli Köfte (12 Adet)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı un
Çeyrek su bardağı irmik
Tuz
İç materyali için ;
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin
Pul biber
Tuz
Karabiber
Kekik

İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buz dolabında soğumaya bırakalım.
Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp güzelce yoğuralım.
Cevizden biraz büyük kesimler koparalım parmağınızla oyup iç materyalden bir ölçü ekleyip ağzını kapatalım.
İçli köftelerimiz hazır. İster derin bir tencerede bol yağda kızartma isterseniz de yeniden derin bir tencerede çokça su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
Haşlamada: köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 kilo ince bulgur 1 su bardağı irmik 6 su bardağı kaynamış su 2 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı un İç harcı için; 2 kilo dana kıyma 1 kilo soğan 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı kısırlık bulgur Yarım su bardağı irmik 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kaynar su İç harcı için; 400 gram kuşbaşı et (minik minik doğranmış) 1 çay bardağı sıvı yağ 3 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Diyarbakır Adabı İçli Köfte (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Dış harcı için; 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı irmik 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz İç harcı; 500 gram orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Haşlama İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler Dışı için; 2.5 su bardağı ince bulgur 2.5 su bardağı sıcak su 2 tane yumurta 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı tuz İçi İçin ; 300 gram kıyma 1 adet büyük uzunluk soğan 1 su bardağı un 1 fincan ceviz Bir avuç doğramış maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler 1 kg ince bulgur 1 su bardağı irmik 3 adet haşlanmış patates 1 su bardağı un 2 adet soğan 1 adet yumurta 1 ,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tozbiber 1 tatlı kaşığı kimyon İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt