İçli Köfte (12 Adet) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı un
Çeyrek su bardağı irmik
Tuz
İç materyali için ;
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin
Pul biber
Tuz
Karabiber
Kekik
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buz dolabında soğumaya bırakalım.
Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp güzelce yoğuralım.
Cevizden biraz büyük kesimler koparalım parmağınızla oyup iç materyalden bir ölçü ekleyip ağzını kapatalım.
İçli köftelerimiz hazır. İster derin bir tencerede bol yağda kızartma isterseniz de yeniden derin bir tencerede çokça su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
Haşlamada: köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı un
Çeyrek su bardağı irmik
Tuz
İç materyali için ;
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin
Pul biber
Tuz
Karabiber
Kekik
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buz dolabında soğumaya bırakalım.
Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp güzelce yoğuralım.
Cevizden biraz büyük kesimler koparalım parmağınızla oyup iç materyalden bir ölçü ekleyip ağzını kapatalım.
İçli köftelerimiz hazır. İster derin bir tencerede bol yağda kızartma isterseniz de yeniden derin bir tencerede çokça su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
Haşlamada: köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
İçli Köfte (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı