İçli Köfte (Aparat İle) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su (Kontrollü ekleyelim)
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte (Aparat İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı
Tavamıza küp doğradığımız soğanları ve sıvı yağı alalım pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
Kıymayı biraz kavurduktan sonra salçayı ek edip kavuralım.
Kıyma piştikten sonra baharatlar ve cevizi ekleyip hoş karıştıralım. İç harcımız hazır.
Hamurumuz için yoğurma kabına bulgur, irmik ve sıcak suyu alalım.
Üzerini streç ile kapatıp 10 dk bulgurların şişmesini bekleyelim.
Daha sonra öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğuralım. Benim karışımım biraz katı oldu çok az sıcak şu ek ettim.
Aparatımızın üzerine poşet serelim.
Harçtan koyup kasık ile bastırıp düzeltelim.
Üzerine tekrar poşet serip aparat kesimi ile bastıralım.
Kıymalı harçtan aparatın bir gözüne koyalım ve boş olan hamuru üzerine kapatıp bastıralım.
En son içli köftemizi çıkarıp kenarındaki fazlalıkları alalım ve parmağınızı suya batırıp açılmaması için kenarlarını şu ile birleştirelim.
Kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su (Kontrollü ekleyelim)
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte (Aparat İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı
Tavamıza küp doğradığımız soğanları ve sıvı yağı alalım pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
Kıymayı biraz kavurduktan sonra salçayı ek edip kavuralım.
Kıyma piştikten sonra baharatlar ve cevizi ekleyip hoş karıştıralım. İç harcımız hazır.
Hamurumuz için yoğurma kabına bulgur, irmik ve sıcak suyu alalım.
Üzerini streç ile kapatıp 10 dk bulgurların şişmesini bekleyelim.
Daha sonra öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğuralım. Benim karışımım biraz katı oldu çok az sıcak şu ek ettim.
Aparatımızın üzerine poşet serelim.
Harçtan koyup kasık ile bastırıp düzeltelim.
Üzerine tekrar poşet serip aparat kesimi ile bastıralım.
Kıymalı harçtan aparatın bir gözüne koyalım ve boş olan hamuru üzerine kapatıp bastıralım.
En son içli köftemizi çıkarıp kenarındaki fazlalıkları alalım ve parmağınızı suya batırıp açılmaması için kenarlarını şu ile birleştirelim.
Kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.