İçli Köfte (Asla Çatlama Yapmaz) Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
İçi için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
3 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Toz kırmızı biber
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte (Asla Çatlama Yapmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dışı için ince bulguru ve irmiği kaba alıp ıslıyoruz 15 dk kadar bekletiyoruz.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup 5 dk kadar yoğuruyoruz yanımıza ılık su alalım dış hamurun kıvamına göre su ekleme yapılabilir kolay açılması için orta yumuşaklıkta olmalı.
İç harcı için zeytinyağıyla kıymayı kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanı ekliyoruz.
İnce doğranmış maydanoz baharatlar tuz ve cevizi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar öldüğünde altını kapatıyoruz.
İç malzeme soğuyunca hamuru elimizle şekillendirip içini dolduruyoruz ve bol yağda kızartıyoruz. Haşlama da yapılabilir afiyet olsun.
İçli Köfte (Asla Çatlama Yapmaz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Dışı için;
1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
İçi için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
3 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Toz kırmızı biber
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte (Asla Çatlama Yapmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dışı için ince bulguru ve irmiği kaba alıp ıslıyoruz 15 dk kadar bekletiyoruz.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup 5 dk kadar yoğuruyoruz yanımıza ılık su alalım dış hamurun kıvamına göre su ekleme yapılabilir kolay açılması için orta yumuşaklıkta olmalı.
İç harcı için zeytinyağıyla kıymayı kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanı ekliyoruz.
İnce doğranmış maydanoz baharatlar tuz ve cevizi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar öldüğünde altını kapatıyoruz.
İç malzeme soğuyunca hamuru elimizle şekillendirip içini dolduruyoruz ve bol yağda kızartıyoruz. Haşlama da yapılabilir afiyet olsun.
İçli Köfte (Asla Çatlama Yapmaz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı