İcli Kofte (Buzluk İcin) Tarifi İcin Malzemeler
*250 gr orta yağlı kıyma
*3 orta boy soğan
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Yarım demet maydanoz
*1 adet yumurta
*1 cay bardağı un
*2 su bardağı ince bulgur
*1 cay bardağı irmik
*Biber salcası
*3 su bardağı sıcak su
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Tuz
İcli Kofte (Buzluk İcin) Tarifi Yapılışı
1
*İc malzemeleri icin 1 cay bardağı sıvı yağı ve rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar pişirin
*Daha sonra 1 tatlı kaşığı biber salcasını kıymayla marine edin
*Tuz, karabiber ,kimyon ve pul biberi atıp pişirmeye devam edin
*En son maydanozu atıp cevirip kapatın
*İc harc soğumaya alın
*Hamuru icin 2 su bardağı ince bulgur ve irmiği sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatın 10 dk dinlendirin
*Dinlenen karışıma un bir tatlı kaşığı biber salcası yumurta tuz karabiber ve pulbiberi atıp yoğurun
*Hamur kıvamını aldıktan sonra hamura şekil vermeDuz bir zemine strec filmi serin ceviz buyukluğundeki hamuru top yapıp strecin ustune koyun ve onun uzerine de strec ortun oklava yada merdane yardımıyla hamuru istediğiniz incelikte acın
*Yuvarlak bir kase yardımıyla istediğiniz boyutta kenarları toplayın harcı icine koyup iki tarafını bir araya getirin hepsi bu kadar Ben yapıp buzluğa koyduğum icin şu anlık pişmiş resimi yok Afiyet olsun
*250 gr orta yağlı kıyma
*3 orta boy soğan
*1 cay bardağı sıvı yağ
*Yarım demet maydanoz
*1 adet yumurta
*1 cay bardağı un
*2 su bardağı ince bulgur
*1 cay bardağı irmik
*Biber salcası
*3 su bardağı sıcak su
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Tuz
İcli Kofte (Buzluk İcin) Tarifi Yapılışı
1
*İc malzemeleri icin 1 cay bardağı sıvı yağı ve rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar pişirin
*Daha sonra 1 tatlı kaşığı biber salcasını kıymayla marine edin
*Tuz, karabiber ,kimyon ve pul biberi atıp pişirmeye devam edin
*En son maydanozu atıp cevirip kapatın
*İc harc soğumaya alın
*Hamuru icin 2 su bardağı ince bulgur ve irmiği sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatın 10 dk dinlendirin
*Dinlenen karışıma un bir tatlı kaşığı biber salcası yumurta tuz karabiber ve pulbiberi atıp yoğurun
*Hamur kıvamını aldıktan sonra hamura şekil vermeDuz bir zemine strec filmi serin ceviz buyukluğundeki hamuru top yapıp strecin ustune koyun ve onun uzerine de strec ortun oklava yada merdane yardımıyla hamuru istediğiniz incelikte acın
*Yuvarlak bir kase yardımıyla istediğiniz boyutta kenarları toplayın harcı icine koyup iki tarafını bir araya getirin hepsi bu kadar Ben yapıp buzluğa koyduğum icin şu anlık pişmiş resimi yok Afiyet olsun