SoruCevap
Yeni Üye
İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) İçin Malzemeler
İç harcı için;
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 su bardağı parçalanmış ceviz
Tuz
Pulbiber
Dışı için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
Tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça (Biber/domates)
İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız için; soğanları ve kıymayı kavuruyoruz, altını kapatıp cevizi ve maydanozu da ekliyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
Daha sonra bulguru ve irmiği bir kaba alıyoruz, üzerine sıcak suyu ekleyip süreçle kapatıyoruz. 10 – 15 dakika bulgurlar şişene kadar bekliyoruz.
Ardından yumurta, salça (salçayı isteğe göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz) ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra şekli verip, iç harcımızı koyup kapatıyoruz.
Daha sonra hepsine aynı işlemi tekrarlıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kesinlikle çatlama yapmayacaktır (İsterseniz haşlayarak, isterseniz kızartarak veya isterseniz buzluğa kaldırarak tüketebilirsiniz) şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun.
İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 su bardağı parçalanmış ceviz
Tuz
Pulbiber
Dışı için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
Tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça (Biber/domates)
İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız için; soğanları ve kıymayı kavuruyoruz, altını kapatıp cevizi ve maydanozu da ekliyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
Daha sonra bulguru ve irmiği bir kaba alıyoruz, üzerine sıcak suyu ekleyip süreçle kapatıyoruz. 10 – 15 dakika bulgurlar şişene kadar bekliyoruz.
Ardından yumurta, salça (salçayı isteğe göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz) ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra şekli verip, iç harcımızı koyup kapatıyoruz.
Daha sonra hepsine aynı işlemi tekrarlıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kesinlikle çatlama yapmayacaktır (İsterseniz haşlayarak, isterseniz kızartarak veya isterseniz buzluğa kaldırarak tüketebilirsiniz) şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun.
İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) Fotoğraflı Yapılışı