Son konular

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İçli Köfte (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için:
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 su bardağı içli köftelik yarma (ince bulgur-seferkitel de denir)
Tuz
3 su bardağı ılık su
İç harcı için:
300 gram yağlı kıyma
3 iri soğan
Yağ
Pul biber
Toz kırmızı biber
Kuru reyhan
Tuz
Haşlamak için:
2 litre sıcak su
Tuz
Kızartmak için:
2 yumurta
Tuz

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurları bir kapta tuzla harmanlayıp ılık suyla ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp 1 saat kadar bekletiyoruz.
İç harcı için soğanı doğrayıp bir tavada pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Soğanlar pembeleşince kıymayı ekliyoruz.
Kıymanın rengi dönünce tuzu ve baharatları ekliyoruz. İç harcımız pişerken çok kurumasın. Hafif sulu kalınca daha lezzetli olacaktır.
Dinlenip şişen bulgurumuzu hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz. Bu aşama çok önemli. Bulguru ne kadar iyi yoğurursanız içli köfteleriniz o kadar güzel açılacaktır. Yarım saat kadar yoğuralım.
Yoğurma işlemini yaparken arada ellerimizi ılık suyla ıslatıyoruz.
Yumuşak hamur kıvamına geldiyse dış harcımız hazır demektir.
Cevizden daha büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Bu aşamada önemli olan elinizde hamur kırıntılarının olmaması.
Elinizi suyla ıslatın (yağla da olur) bir elinizle bulgur hamuru bezesini tutarken diğer elinizin işaret parmağını kullanarak hamurda bir delik açın ve avucunuzda çevirin. Yeterli inceliğe ulaşana kadar devam edin. İlk denemede zorlanmanız normal. Bu işlemi tekrar ettikçe eliniz alışacaktır.
Yeterli inceliğe ulaşan dış harcımızın içine kıymalı iç harçtan 1 kaşık koyun. Çok doldurmayın ki ağzı kapanabilsin.
Ağzını kapatmak için işaret parmağı ve baş parmağınızı aynı anda kullanın.
Harcınız bitene kadar aynı işlemlere devam edin.
Bir tencereye 2 litre sıcak su koyup tuz ekleyin.
Su kaynadığında içli köfteleri koyun.
Köfteler 2 dk içinde yukarı çıkmaya başlayacaktır. Bu piştikleri anlamına gelir. Sudan çıkarabilirsiniz.
Dilerseniz haşlanmış şekilde ya da dilerseniz benim gibi haşladıktan sonra yumurtada kızartarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı kısırlık bulgur Yarım su bardağı irmik 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kaynar su İç harcı için; 400 gram kuşbaşı et (minik minik doğranmış) 1 çay bardağı sıvı yağ 3 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; 300 gram kıyma 4 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz ,kişniş Hamuru için Yarım kg içli köftelik bulgur Tuz ,kişniş Kızartmak için; 1 adet yumurta Diyarbakır Usulü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için: 3 su bardağı köftelik bulgur (simit) 2 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet yumurta 1 çay bardağı irmik 1 kaşık tuz 1 kaşık kırmızı biber 1 kaşık salça İç malzemesi için: 300 gram kıyma Sıvı yağ Tuz, karabiber Kırmızı biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
İçli Köfte (Kütülk Mardin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 1 büyük kase köftelik bulgur 1 büyük kase yarma (kitel) Tuz Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı) İç harcı için; 500 gram kıyma 8 adet orta boy soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 demet maydanoz 5-6 adet ceviz içi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Diyarbakır Adabı İçli Köfte (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Dış harcı için; 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı irmik 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz İç harcı; 500 gram orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt