Son konular

İçli Köfte (Haşlanmış)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1.5 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
Tuz
2 su bardağı sıcak su
İç harcı için;
500 gram dana kıyma (Orta yağlı)
2 adet kuru soğan
2 çay kasığı tuz
Karabiber
Reyhan
Kırmızı toz biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mümkünse 1 gece evvelden bulguru ıslatmamız gerekir.
Geniş bir kaba bulguru üzerine tuz ve sıcak suyu ekleyip, üzerini kapatıyoruz. En az 2 saat (Mümkünse 1 gece önce) bekletelim. Gerekirse 1 bardak daha su ekleyebiliriz (Kontrollü)
Şişen bulguru uygunca yoğuruyoruz. Bu basamakta yarım bardak un ek edilebilir. Yeterlice yoğurup, hamur kıvamına getiriyoruz.
İç harcımız için; küp küp doğradığımız soğanları bir tencereye koyup ocağa alıyoruz. Biraz kavrulunca üzerine salçayı ekliyoruz. Biraz da bu biçimde kavuruyor ve üzerine kıymayı ekliyoruz.
Pişen kıymaya baharatlar ve tuz ekliyoruz. Biraz daha pisince altını kapatıyoruz. En son maydanoz ekleyip, karıştırıyoruz.
Sıra geldi biçim vermeye. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizde yuvarlıyoruz. İşaret parmağımızla hamura delik açıp içini oyuyoruz.
Gerekirse elinizi su ile ıslatabilirsiniz. Yada un ile unlayabilirsiniz. Bu formda hamur elinize yapışmaz. Sonra hamurun içine iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Bütün hamuru bu halde yapıp bitiriyoruz.
Büyük bir tencereyi yarısına kadar şu doldurup kaynayan suya içli köftelerimizi yavaş yavaş koyuyoruz (Hepsini değil) 10 -15 dk piştikten sonra kevgir ile dikkatlice çıkarıyoruz. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler 1 kg ince bulgur 1 su bardağı irmik 3 adet haşlanmış patates 1 su bardağı un 2 adet soğan 1 adet yumurta 1 ,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tozbiber 1 tatlı kaşığı kimyon İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı irmik 3 su bardağı ılık su 1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: 2 tane tavuk göğsü 1 çay bardağı yarım sıvı yağ 3 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
İçli Köfte (Haşlamalı) Tanımı İçin Malzemeler İçli köfte hamuru için: 2 su bardağı köftelik ince bulgur 2,5 su bardağı yarma ufağı (incecik kıyılmış içli köftelik buğday) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Islatmak için: Oda ısısında su İç harcı için: 500 gram...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
  • Soru
Mükemmel Lezzetiyle İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 4 su bardağı köfteli bulgur 2 çay bardağı irmik 2 çay bardağı un 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yumurta 6 su bardağı sıcak su Karabiber Tuz Pulbiber İç Harcı İçin 500 gram orta yağlı kıyma 4 adet büyük uzunluk soğan 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler Dış harcı için; 2 .5 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı irmik 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı un Tuz Sıcak su İç harcı için; Yarım kilo kıyma 3 adet soğan 2 domates 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı ceviz Maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt