İçli Köfte (Haşlanmış) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ince köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı (silme) pul biber
3 su bardağı sıcak su
600 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 deste maydanoz
200 gram tereyağ veya margarin
İçli Köfte (Haşlanmış) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurumuzu ve irmiğimizi ağzı kapaklı bir kapta ıslatıp ve ağzını kapatıp, yarım saat dinlendirelim.
Yağımızı bir tencereye alıp, soğanlarımızı kavuralım kavrulan soğanlarımızın içine kıymalarımızı birlikte kavuralım.
Kıyma kendi suyuyla pişirelim piştikten sonra baharatlarımızı ekleyip, ocağın altını kapatalım bu arada soğumaya bırakalım soğuk olması gerekiyor.
Şişmeye bıraktığımız bulgurumuzun içine yağ, salça, un, yumurta, pulbiber ve tuzu ekleyip, güzelce yoğuralım.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar elde edelim. Baş veya işaret parmağımızla açıp, içine harç doldurup kapatalım.
Daha sonra tencerede ki sıcak suyun içerisine tek tek atıp 15 dk kadar haşlayalım. Haşlandıktan sonra servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
İçli Köfte (Haşlanmış) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı (silme) pul biber
3 su bardağı sıcak su
600 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 deste maydanoz
200 gram tereyağ veya margarin
İçli Köfte (Haşlanmış) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurumuzu ve irmiğimizi ağzı kapaklı bir kapta ıslatıp ve ağzını kapatıp, yarım saat dinlendirelim.
Yağımızı bir tencereye alıp, soğanlarımızı kavuralım kavrulan soğanlarımızın içine kıymalarımızı birlikte kavuralım.
Kıyma kendi suyuyla pişirelim piştikten sonra baharatlarımızı ekleyip, ocağın altını kapatalım bu arada soğumaya bırakalım soğuk olması gerekiyor.
Şişmeye bıraktığımız bulgurumuzun içine yağ, salça, un, yumurta, pulbiber ve tuzu ekleyip, güzelce yoğuralım.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar elde edelim. Baş veya işaret parmağımızla açıp, içine harç doldurup kapatalım.
Daha sonra tencerede ki sıcak suyun içerisine tek tek atıp 15 dk kadar haşlayalım. Haşlandıktan sonra servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
İçli Köfte (Haşlanmış) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı