İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
3 su bardağı köftelik bulgur (simit)
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 kaşık tuz
1 kaşık kırmızı biber
1 kaşık salça
İç malzemesi için:
300 gram kıyma
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kırmızı biber
1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
Dövülmüş ceviz
Kızartmak için:
Zeytin yağı
İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik bulgurumuzu ılık suyla ıslatıyoruz 20 dk kadar bekletiyoruz.
Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz kıymanın suyu çekilince yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekliyoruz.
Tuzunu ve biberini atıyoruz en son altını kapatmaya yakın çekilmiş cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Köfteyi hazırlama geçiyoruz. Not: köfteyi isterseniz robotta veya hamur yoğurma makinasında da yapabilirsiniz içine bir miktar suyu azar azar ekleyin kıvam aldırın.
Isladığımız bulgurun içine haşlanmış patatesi, yumurtayı, baharatları ve irmiği koyup bir güzel yoğuruyoruz ,elimizi suya batırıp yoğurmaya devam ediyoruz sonra köfte kıvam alınca şekillendirmek için bezelere ayırıyoruz.
İstediğiniz şekillerde açıp iç harcı dolduruyoruz tekrar elimizi suya batırarak ağzını güzelce kapatıyoruz. Yine isterseniz açma aparatı veya et makinasında açabilirsiniz ben elimde açtım.
Şeklini ister yumurta şekli ister yuvarlak arzuya göre yapabilirsiniz. İç harcımız bitince kalan köfteyle yapmalar yapabilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz içli köfteleri derin bir tencerede ve kızgın yağda rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
Buradaki püf nokta kullandığınız yağ iyice ısınmış olacak ve köfteleri kızartırken yağ köftenin üzerine çıkmış olacak.
İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
3 su bardağı köftelik bulgur (simit)
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 kaşık tuz
1 kaşık kırmızı biber
1 kaşık salça
İç malzemesi için:
300 gram kıyma
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kırmızı biber
1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
Dövülmüş ceviz
Kızartmak için:
Zeytin yağı
İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik bulgurumuzu ılık suyla ıslatıyoruz 20 dk kadar bekletiyoruz.
Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz kıymanın suyu çekilince yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekliyoruz.
Tuzunu ve biberini atıyoruz en son altını kapatmaya yakın çekilmiş cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Köfteyi hazırlama geçiyoruz. Not: köfteyi isterseniz robotta veya hamur yoğurma makinasında da yapabilirsiniz içine bir miktar suyu azar azar ekleyin kıvam aldırın.
Isladığımız bulgurun içine haşlanmış patatesi, yumurtayı, baharatları ve irmiği koyup bir güzel yoğuruyoruz ,elimizi suya batırıp yoğurmaya devam ediyoruz sonra köfte kıvam alınca şekillendirmek için bezelere ayırıyoruz.
İstediğiniz şekillerde açıp iç harcı dolduruyoruz tekrar elimizi suya batırarak ağzını güzelce kapatıyoruz. Yine isterseniz açma aparatı veya et makinasında açabilirsiniz ben elimde açtım.
Şeklini ister yumurta şekli ister yuvarlak arzuya göre yapabilirsiniz. İç harcımız bitince kalan köfteyle yapmalar yapabilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz içli köfteleri derin bir tencerede ve kızgın yağda rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
Buradaki püf nokta kullandığınız yağ iyice ısınmış olacak ve köfteleri kızartırken yağ köftenin üzerine çıkmış olacak.
İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı