Son konular

İçli Köfte (Kolay)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İçli Köfte (Kolay) Tanımı İçin Materyaller

Dışı İçin
3 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Bulguru Islatmak İçin
4 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin
300 gram kıyma
3 kuru soğan
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı yahut margarini
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İçli Köfte (Kolay) Tanımı Yapılışı

Bir gece evvelden iç harcını yapıyoruz evvel tabiatlar doğranır pembeleşinceye kadar pişirilir.
Sonra koyan bırakılıp pişirilir yeterlice içerisine ceviz tuz ve kara biber eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra elimizi ıslatarak iç harcı küçük misketler haline getirerek bir tabağa dizip buzluğa atılır bir gece kalır.
İçli köfte dışı için karıştırma kabına evvel bulgur kabahatle su ile ıslatılır ağzı kapatılıp 10 dakika bekletilir.
Sonra öbür bütün gereçler katılarak az az su eklenerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
Daha evvelden hazırladığımız iç harç çıkarıp ceviz büyüklüğünde elimize aldığımız hamurunuza koyup yuvarlıyoruz.
Bu işlerimi yaparken orta ara elimizi ıslatıyoruz bitirdikten sonra bir tencerede 1 litre su bırakıp kaynamasını bekliyoruz.
Kaynayan suya içli köfteleri bırakıp 6-7 dakika kaynatıp çıkarıyoruz erittiğimiz tereyağını içli köftelere döküp servis yapıyoruz afiyet olsun
Bu yaptığımız içli köftelerin bir kısmını ise kızartabilirizde ben ikisini yaptım afiyet olsun
 
Üst Alt