İçli Köfte (Kütülk Mardin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
1 büyük kase köftelik bulgur
1 büyük kase yarma (kitel)
Tuz
Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
İç harcı için;
500 gram kıyma
8 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
5-6 adet ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvı yağ
İçli Köfte (Kütülk Mardin Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemizin malzemelerini ılık suyla ıslatıyoruz (sıcak olmasın şişer) karıştırıp 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Sonrasında kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
Bir taraftanda ocağımıza kıymamızı alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Sonrasında sıvı yağ ve soğanımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Altını kapatmadan önce maydanoz, ceviz ve baharatlarımızı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle içini oyuyoruz ve iç harcımızı katıp üçgen şeklinde kapatıyoruz. ( sivri olacak şekildede kapatılabilir)
Son olarak tencereye su doldurup kaynatıyoruz ve kaynayan suyun içine tuz ve 3 4 tane limon tuzu ekliyoruz .
Ardından köftelerimizi haşlanması için katıyoruz.
Sosu için sıvıyağda salçayı ve sarımsakları kavuruyoruz.
15 dakika kadar haşladıktan sonra tabağımıza alıp üzerini ister sarımsaklı salçalı sosla soslayıp tüketelim istersenizde sade. Afiyet olsun
İçli Köfte (Kütülk Mardin Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
1 büyük kase köftelik bulgur
1 büyük kase yarma (kitel)
Tuz
Yarım yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
İç harcı için;
500 gram kıyma
8 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
5-6 adet ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvı yağ
İçli Köfte (Kütülk Mardin Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemizin malzemelerini ılık suyla ıslatıyoruz (sıcak olmasın şişer) karıştırıp 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Sonrasında kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
Bir taraftanda ocağımıza kıymamızı alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Sonrasında sıvı yağ ve soğanımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Altını kapatmadan önce maydanoz, ceviz ve baharatlarımızı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle içini oyuyoruz ve iç harcımızı katıp üçgen şeklinde kapatıyoruz. ( sivri olacak şekildede kapatılabilir)
Son olarak tencereye su doldurup kaynatıyoruz ve kaynayan suyun içine tuz ve 3 4 tane limon tuzu ekliyoruz .
Ardından köftelerimizi haşlanması için katıyoruz.
Sosu için sıvıyağda salçayı ve sarımsakları kavuruyoruz.
15 dakika kadar haşladıktan sonra tabağımıza alıp üzerini ister sarımsaklı salçalı sosla soslayıp tüketelim istersenizde sade. Afiyet olsun
İçli Köfte (Kütülk Mardin Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı