İçli Köfte Siirt Kitel Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı içli köftelik bulgur (kısırlığın en ufağı)
4 su bardağı sefer kitel ( ufak şişe diyebilinir)
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı su
Sefer kitel bulamasanız irmikte kullanabilirsiniz
Hamuru yoğurmak için;
2,5 -3 su bardağına yakın soğuk su
İç harcı;
500 gram orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı beş türlü ( yada köfte baharatı)
1 tatlı kaşığı tuz (az gelirse az daha katabilirsiniz )
Yarım tatlı kaşığı karabiber
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kullandığım bardak ölçüm 200ml (klasik su bardağı)
İçli Köfte Siirt Kitel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için köftelik bulgur ile safer kıtel bulguru karıştırıp 1 yemek kaşığı tuz ekleyelim .
4 su bardağı soğuk yakın ılık su ile ıslatalım.
Yarım saat bekleyip yoğuralım, ara ara az su ile ıslatıp güzel yoğuralım.
20 dk yakın yoğuralım.
Toplam 2, 5 – 3 su bardağına yakın hamura su verelim.
İçi için; Kıymayı kavuralım.
Baharatları ekleyip 3 adet doğradığımız kuru soğanı ekleyelim .
Soğanı pişince yarım demet maydanozu doğrayıp ekleyelim ocaktan alalım.Soğumaya bırakalım .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızı hafif yağlayıp açalım, iç harcında içine bırakalım.Ağzını kapatalım.
Kaynayan suda kaynatalım.
İçli köfteler üste çıkınca kevgirle alalım.
Tereyağı eritip baharatları ekleyip bir sos hazırlayalım, sosunu üstüne dökelim.
İçli Köfte Siirt Kitel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4 su bardağı içli köftelik bulgur (kısırlığın en ufağı)
4 su bardağı sefer kitel ( ufak şişe diyebilinir)
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı su
Sefer kitel bulamasanız irmikte kullanabilirsiniz
Hamuru yoğurmak için;
2,5 -3 su bardağına yakın soğuk su
İç harcı;
500 gram orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı beş türlü ( yada köfte baharatı)
1 tatlı kaşığı tuz (az gelirse az daha katabilirsiniz )
Yarım tatlı kaşığı karabiber
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kullandığım bardak ölçüm 200ml (klasik su bardağı)
İçli Köfte Siirt Kitel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için köftelik bulgur ile safer kıtel bulguru karıştırıp 1 yemek kaşığı tuz ekleyelim .
4 su bardağı soğuk yakın ılık su ile ıslatalım.
Yarım saat bekleyip yoğuralım, ara ara az su ile ıslatıp güzel yoğuralım.
20 dk yakın yoğuralım.
Toplam 2, 5 – 3 su bardağına yakın hamura su verelim.
İçi için; Kıymayı kavuralım.
Baharatları ekleyip 3 adet doğradığımız kuru soğanı ekleyelim .
Soğanı pişince yarım demet maydanozu doğrayıp ekleyelim ocaktan alalım.Soğumaya bırakalım .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızı hafif yağlayıp açalım, iç harcında içine bırakalım.Ağzını kapatalım.
Kaynayan suda kaynatalım.
İçli köfteler üste çıkınca kevgirle alalım.
Tereyağı eritip baharatları ekleyip bir sos hazırlayalım, sosunu üstüne dökelim.
İçli Köfte Siirt Kitel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı