Son konular

İçli Köfte

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2 su bardağı irmik
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
1 buçuk 2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1,5-2 su bardağı ılık su
İç harç;
500 gram kıyma
Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
3 iri kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz
1 bardağı kırık ceviz

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel bulgurları ve tuzu karıştırıp ıslattım, 20 dakika dinlendirdim.
Daha sonra mutfak robotu ile yaklaşık 10-12 dakika kadar yoğurdum, el ile yapacaksanız şayet en az 20 dakikaya yoğurmanız gerekir.
Daha sonra içine yumurtayı ve salçayı ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumun ipeksi bir kıvama gelene kadar yoğurdum.
Azar azar ılık su ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
İç harcınızı bir gün evvelce yaparsanız şayet donmuş bir iç harç olur ve içli köftede çatlama yapmaz bu sebeple en az bir 2 saat evvelce iç harcı hazırlarsanız soğursa daha âlâ olur.
İç harç için; Yağı tavaya alıp küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim daha sonra baharatları tuzunu ekleyip en son cevizide ekleyip kenara bırakalım .
Maydanozu soğuduktan sonra ekleyeceğiz zira maydanoz çok fazla ölmesin diye.
Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yaklaşık elimizi ıslatarak açalım 2 tatlı kaşığı iç harçtan içine koyup yuvarlayarak kapatalım.
Not; şayet harcı yapıp beklemeye vaktiniz yoksa katı yağ ile yapmanızı tavsiye ederim, çatlamasını önler.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Kızdırdığımız çokça yağın içine içli köfteler konulur sık sık çevirerek kızartılır.
Kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerine alınıp fazla yağını çektirelim afiyet olsun görüşmek üzere hoşçakalın
Ben buzluk tanım olarak hazırlamıştım. Youtube kanalımdan ayrıntılarına ulaşabilirsiniz .

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ince köftelik bulgur(1 su bardağı esmer ince bulgur 1 su bardağı olağan ince bulgur kullandım.) 1 çay bardağı irmik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım su bardağı un(yoğurdukça elimize yapışması durumunda un ekleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
İçli Köfte (Haşlamalı) Tanımı İçin Malzemeler İçli köfte hamuru için: 2 su bardağı köftelik ince bulgur 2,5 su bardağı yarma ufağı (incecik kıyılmış içli köftelik buğday) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Islatmak için: Oda ısısında su İç harcı için: 500 gram...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı köftelik bulgur 1 çay bardağı irmik 3 su bardağı su 1,5 çay bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı salça Pul biber Karabiber Tuz İç harcı için; Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 250 gram kıyma 2 adet soğan Kimyon Pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı köftelik bulgur Yarım su bardağı irmik 1,5 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşığı domates salçası 1yumurta 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı pulbiber kimyon karabiber toz biber tuz 1 bardak soğuk su elinizi ıslatmak için (Yoğururken) İç harç için; 300...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler Dışı için: 1 kilo köftelik bulgur 1,5 bardak irmik 1 bardak kadar un 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet yumurta 1,5 su bardağı su (Bulguru ıslatmak için) 1 soğan rendesi Çeşitli baharatlar; Karabiber Pul biber Toz biber Tuz İçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt