İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı su
1,5 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
İç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
250 gram kıyma
2 adet soğan
Kimyon
Pul biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak içli köftemizin iç harcını hazırlıyalım.Soğanları küp küp ve ince ince doğrıyalım.
Genişçe bir tavaya sıvı yağ döküp soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra kıymamızı tavamızın içine koyuyoruz tekrardan kavuruyoruz.
Kıyma kavrulduktan sonra içine salça ve baharatları ekliyoruz.
Onlarda uygunca birbirine karıştıktan sonra dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz.
Hazır olan iç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
Geniş bir kapta bulgur ve irmiğimizi ekleyelim.
Üzerine sıcak su ek edip dinlenmeye bırakalım.
İçli köftemizin hamuru şiştikten sonra içine un, salça, yumurta ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra şekillendirerek içine iç harcımızdan koyup kapatalım.
Dilerseniz içli köfte aparatıyla dilerseniz de elinizle biçim verebilirsiniz.
Bütün köfteleri hazırladıktan sonra derince bir tavaya yağımızı dökelim( yeterlice kızması lazım yoksa içli köfte bütün yağı içine çeker).
Yağımız kızdıktan sonra teker teker kızartalım. Deniceklerin şimdiden eline sıhhat herkese afiyet olsun Daha çok tanım için beni takip etmeyi unutmayın .
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı su
1,5 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
İç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
250 gram kıyma
2 adet soğan
Kimyon
Pul biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak içli köftemizin iç harcını hazırlıyalım.Soğanları küp küp ve ince ince doğrıyalım.
Genişçe bir tavaya sıvı yağ döküp soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra kıymamızı tavamızın içine koyuyoruz tekrardan kavuruyoruz.
Kıyma kavrulduktan sonra içine salça ve baharatları ekliyoruz.
Onlarda uygunca birbirine karıştıktan sonra dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz.
Hazır olan iç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
Geniş bir kapta bulgur ve irmiğimizi ekleyelim.
Üzerine sıcak su ek edip dinlenmeye bırakalım.
İçli köftemizin hamuru şiştikten sonra içine un, salça, yumurta ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra şekillendirerek içine iç harcımızdan koyup kapatalım.
Dilerseniz içli köfte aparatıyla dilerseniz de elinizle biçim verebilirsiniz.
Bütün köfteleri hazırladıktan sonra derince bir tavaya yağımızı dökelim( yeterlice kızması lazım yoksa içli köfte bütün yağı içine çeker).
Yağımız kızdıktan sonra teker teker kızartalım. Deniceklerin şimdiden eline sıhhat herkese afiyet olsun Daha çok tanım için beni takip etmeyi unutmayın .
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı