Son konular

İçli Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
2 buçuk su bardağı kısırlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 patates (haşlanmış olacak )
3 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
400 gram kıyma
1 kuru soğan
Tuz karabiber pul biber toz biber
50 gram margarin
Ceviz kırığı

İçli Köfte Tanımı Yapılışı

Evvel iç harcı için soğanları bir tavaya alıp pembeleşince kıymayı ekliyoruz.
Kıymanın rengi döndükten sonra margarin ve akabinde baharat ve tuzları da atıp kavuruyoruz.
Ocağı kapatınca ceviz kırığı ekliyoruz. Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
Kısırlık bulgurumuza sıcak suyu döküp bir kapta üzeri kapalı olacak halde demlendiriyoruz.
Suyunu çeken bulgura irmik yumurta salça un patates tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Elimizle kıvam alana kadar yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde kesimler alıp evvel yuvarlıyoruz sonra işaret parmağımızla içini olabildiğince ince bir halde oyup kıymalı harcı koyuyoruz.
Akabinde işaret parmağı ve baş parmağımızın ortasında ağzını kapatıyoruz.
Ortada elimizi ıslatarak hamurun çatlamasını engelleyebiliriz.
Kızgın ve derin bir yağda rengi dönene kadar kızartalım.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun .

Not: harcın içine haşlanmış patates konulduğunda daha çabuk kızarıyor dikkatli kızartalım.

Not: patatesi birinci kez ekledim lakin ben patates eklemediğim içli köfteyi daha çok sevdim. Patates ile biçim vermek çok daha kolay oluyor lakin patatessiz olanda daha lezzetli tercih sizin.
 
Üst Alt