İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Dışı için:
1 kilo köftelik bulgur
1,5 bardak irmik
1 bardak kadar un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yumurta
1,5 su bardağı su (Bulguru ıslatmak için)
1 soğan rendesi
Çeşitli baharatlar;
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Tuz
İçi için:
600 gram az yağlı kıyma
1 tutam maydanoz
1 avuç ceviz
4 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Tuz
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur derin bir kaba alınır, ılık ile ıslatılır ve bir kenarda bekletilir.
Bulgurlar şiştikten sonra sırasıyla dış harcı için olan bütün gereçler eklenir ve çok hoş bir biçimde yarım saat boyunca yoğrulur. Güzelce yoğrulduktan sonra üzeri bir bez ile örtülür ve bir kenarda bekletilir.
İç harcı için; kıyma ve yağ tencereye alınır. Kıyma kavurup rengi dönene kadar pişirilir. Akabinde küçük doğranmış soğan eklenir ve uygunca pişirilir.
Sırasıyla ile başka materyaller de ek edilir ve kıymalı harç suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Köfteden mandalina büyüklüğünde kesim koparılır. İşaret parmağıyla içi ince olana kadar oyulur. Düzgünce oyulduktan sonra içine kıymalı harç konur ve ucu sivri olacak formda kapatılır.
Bütün köfteleri bu biçimde tamamladıktan sonra kızgın yağda kızartıp servise sunulur. Afiyet olsun.
Not: Pişirme müddeti hazırlanan tüm köftelerin kızartılma müddetidir.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Dışı için:
1 kilo köftelik bulgur
1,5 bardak irmik
1 bardak kadar un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yumurta
1,5 su bardağı su (Bulguru ıslatmak için)
1 soğan rendesi
Çeşitli baharatlar;
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Tuz
İçi için:
600 gram az yağlı kıyma
1 tutam maydanoz
1 avuç ceviz
4 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Tuz
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur derin bir kaba alınır, ılık ile ıslatılır ve bir kenarda bekletilir.
Bulgurlar şiştikten sonra sırasıyla dış harcı için olan bütün gereçler eklenir ve çok hoş bir biçimde yarım saat boyunca yoğrulur. Güzelce yoğrulduktan sonra üzeri bir bez ile örtülür ve bir kenarda bekletilir.
İç harcı için; kıyma ve yağ tencereye alınır. Kıyma kavurup rengi dönene kadar pişirilir. Akabinde küçük doğranmış soğan eklenir ve uygunca pişirilir.
Sırasıyla ile başka materyaller de ek edilir ve kıymalı harç suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Köfteden mandalina büyüklüğünde kesim koparılır. İşaret parmağıyla içi ince olana kadar oyulur. Düzgünce oyulduktan sonra içine kıymalı harç konur ve ucu sivri olacak formda kapatılır.
Bütün köfteleri bu biçimde tamamladıktan sonra kızgın yağda kızartıp servise sunulur. Afiyet olsun.
Not: Pişirme müddeti hazırlanan tüm köftelerin kızartılma müddetidir.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı