Son konular

İçli Köfte

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

İç Harç İçin;
350 gram kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı ceviz içi (minik doğranmış)
1 tutam maydanoz (çok ince kıyılmış)
1/4 (çeyrek) bardak kaynar su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Köftesi İçin;
400 gram kadar ince bulgur
Kaynar su (haşlamak için)
1 bardak galeta unu
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 soğan rendesi (suyu uygunca sıkılmış)
Tuz
Karabiber
Ilık su
Sıvı yağ(kıvamı ayarlamak için göz kararı)

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba bulguru alıyoruz ve üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip ağzını kapatıyoruz. Şişmesi için 1 saat bekletiyoruz.
1 tencereye yağı ve soğanları alıyoruz uygunca öldürüyoruz akabinde kıymayı alıyoruz ve tahta kaşıkla düzgünce ufalayarak karıştırıyoruz.
Salçalarını ve baharatlarını ekliyoruz.
Suyunu ekleyip düzgünce suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Ocaktan alıyoruz 1 borcama koyup üzerine maydanoz ve cevizleri ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Şişen bulgurumuzun üzerine galeta unu,irmik,2 yumurta,soğan rendesi ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
Bu evrede kıvamını ayarlamak için çok az sıvı yağ ve ılık su ekliyoruz. Ele yapışmayacak ve dağılmayan bir kıvam tutturuyoruz.
Mandalina büyüklüğünde bir parçayı alıp yeterlice yuvarlıyoruz.
Sol elimize alıyoruz sağ işaret parmağımızla delik açıp ,köfteyi işaret parmağımızla sol elin içinde yuvarlayıp hafif bastırarak deliği genişletiyoruz ve inceltiyoruz.
İçine harcımızı koyup kapatıyoruz.
Ve iki elimizin içinde yuvarlayarak ucu sivri halini veriyoruz. Yapışmaması için sağ işaret parmağınızı ve sol el avuç içini ortada hafif ıslatın.
Köfteleri hazırlamak için satılan aparatlar bulunmakta bunlarla kolay formda köfteleri doldurabiliriz.
Derin bir kızartma tenceresine çokça ayçiçek yağı alıyoruz. (Köfteleri atınca içinde yüzecek miktarda).Yağı uygunca kızdırıp tek tek köfteleri bırakıyoruz.
Altın rengine gelene kadar her iki yüzünü kızartıp,havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz. Afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
İçli Köfte (Haşlanmış) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2.5 su bardağı ince köftelik bulgur 1.5 çay bardağı irmik 1 su bardağı un Tuz 2 su bardağı sıcak su İç harcı için; 500 gram dana kıyma (Orta yağlı) 2 adet kuru soğan 2 çay kasığı tuz Karabiber Reyhan Kırmızı toz biber Maydanoz 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Hem Dondurucu İçin Hemde Pişmiş Görseliyle İçli Köfte Tanımı (Ayrıntılı Resimli) İçin Gereçler Hamuru için: 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 1 yumurta Tuz Pul biber Kimyon Bulguru ıslanmak için 2 su bardağı kaynar su Elimizi batırmak için soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı kaynar su 1/2 (yarım) çay bardağı un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber Yeteri kadar tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber İç harcı için; 600 gram kıyma 3 adet kuru soğan 100...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1.5 su bardağı ince bulgur 1 çay bardağı irmik 2 adet yumurta 1.5 su bardağı su 3 kaşık un Tuz Toz biber Kara biber İç harcı için; 1 kg kıyma 1 kg soğan (Robotta çekin) Maydanoz 2 kaşık margarin Yarım su bardağı ceviz içi (Çekilmiş) varsa kuyruk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
İçi Köfte Tanımı İçin Gereçler Dış hamur gereç; 1,5 bardak ince bulgur 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 1 kaşık salça 1 yumurta 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 bardak sıcak su 1 bardak soğuk su Tuz Köfte materyal; 350 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 4 kaşık galeta unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt