Son konular

İçli Köfte

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1/2 (yarım) su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biber salçası
İç materyalleri
400 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
1/2 (yarım) demet maydanoz
1 er çay kaşığı kimyon, yeni bahar, karabiber ve kâfi ölçüde tuz
1/2 (yarım) çay bardağı dövülmüş ceviz
1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğan ve kıymamızı birlikte kavuralım.
Üzerine tereyağını, salçasını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Kavurma süreci bitince ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz cevizi ek edip güzelce soğumasını bekliyoruz.Not : iç harcı birgün evvelce yada akşamdan hazırlıyorum. Böylelikle güzelce soğumuş olup imal etabında daha uygun doldurulmuş oluyor. [*]Materyal listesinde belirtilen bulgur ve irmiği 1. 5 su bardağı sıcak su ile ıslatalım. [*]30 dakika kadar ağzı kapalı olarak yumuşamasını bekleyelim. [*]Üzerine salça, baharatları, yumurta ve ununu ek edip yeterlice özleşip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. [*]Yoğurma evresinde bulgurun kuruyup sertleşmemesi için orta ara elimizi ılık şu ile ıslatalım. [*]Cevizden biraz iri toplar koparıp işaret parmağımız ile ince olarak açalım iç harcını bir tatlı kaşığı kadar doldurup ağzını uygunca kapatıp bir tepsiye alalım. [*]Yaptıklarımızın kurumaması için üzerini örtelim. [*]Elimizle açma sürecinde orta ara elimizi ıslatalım ki açarken dış harcında yırtılma olmasın.
Not: bu açma süreci için görselde eklemiş olduğum pratik içli köfte aparatını da kullanılabilirsiniz. [*]Bu aparatı kullanırsanız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp düzgünce basarak dış harcını açın ki dıştaki bulgur köftesi kalın olmasın. [*]Her iki taraflı olarak yere streç folyo koyalım,köfteyi kapattıktan sonra daha kolay çıkıyor. [*]Açılan harcın ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyup kapatıp kalıptan alalım dış etrafını elimizi ıslatarak düzeltelim. [*]Her iki biçimde de hazırlamış olduğumuz köftelerimizi bol kızgın yağda kızartalım.
Servis ederken limonda ekleyebilirsiniz ,çok yakışıyor.
Afiyetler olsun.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Diyarbakır Adabı İçli Köfte (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Dış harcı için; 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı irmik 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz İç harcı; 500 gram orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler Dış harcı için; 2 su bardağı köftelik bulgur 1 çay bardağı irmik 2 su bardağı sıcak su 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 350 gram kıyma 2 adet kuru soğan 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı ince bulgur 2 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1 fincan un 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 silme çay kaşığı acı pul biber Tuz Sıcak su ( bulguru ıslatmak için ) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
En Pratik İçli Köfte (Bütün Püf Noktalarıyla Poğaça Biçiminde İçli Köfte) Tanımı İçin Materyaller İç harcı için; 200-250 gram dana kıyma Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağ 2-3 adet orta uzunluk soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışık Çeyrek demet maydanoz Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Haşlanmış İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller 2 kase içli köfte bulguru 1 kase kısırlık bulgur 1 su bardağı irmik 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kişniş 1 su bardağı ılık su İç harcı için ; 500 gr kıyma 5 adet soğan 1 tutam maydanoz Tuz, pulbiber ,karabiber Sıvı yağ Haşlamak için ; Kaynamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt