Son konular

İçli Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller

İçli köfte hamuru için:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su (kaynamış su)
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası yok ise (domates salçası) da olur
İçli köfte iç harcı için :
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta uzunluk kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası yahut (domates salçası)
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz
Kızartma için
Sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak içli köftenizin iç harcını hazırlayalım.Küçük küçük doğradığımız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kavurduğumuz soğanları üzerine kıymamızı ekleyip 10 dakika kadar kavuralım.
Üzerine biber salçası, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzumuz u ekleyip karıştıralım.
1-2 dakika daha kavurup altını kapatıp çeviziçi ve maydanoz u ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Biber salçası yerine domates salçası kullandıysanız pul biber’i 1 çay kaşığı fazladan atalım.
İç harcımız soğurken içli köftemizin hamurunu yapmaya geçelim.
İçli köfte hamuru hazırlanışı erin bir tencereye köftelik bulguru ve irmiğimizi alıp kaynamış su ile ıslatalım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim beklettiğimiz irmik ve bulguru üzerine yumurta ,un ,karabiber, pul biber tuz ve salçamızı ekleyip yoğurma kabına alıp yoğuralım içli köfte müsaade biçimini vermeye başlayalım.
Ben limon sıkacağı ile form verdim siz istediğiniz formu verebilirsiniz.
Formunu verdiğimiz içli köftelerimizi kızgın yağda kızartalım ve servis edelim.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt