İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
4 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3,5 su bardağı sıcak su +1 çay bardağı normal su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pul biber
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
İç harcı için;
800 gram kıyma
4 -5 adet soğan
150 gram tereyağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı dövülmüş ceviz ( isteğe göre, koymayabilirsiniz )
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için, kıymayı tavada kavurmaya başlıyoruz, kavrulmaya başladığında içine tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.
Soğanları robottan geçirip içine ilave edip karıştırıyoruz, güzelce kavurup baharatlarını ekliyoruz.
En son isteğe göre ceviz ilave edip karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Dışı için bulgur ve irmiği karıştırma kabına koyup içine sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
Yoğururken kontrollü şekilde 1 çay bardağı daha su ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içini baş parmağınızla ya da salatalık yardımıyla (daha kolay oluyor ) oyup harcımızdan koyuyoruz.
Elimizi ıslatarak nemli tutup kapatıyoruz.
Limon şekli görünüründe toparlayıp kapatıyoruz.
Hepsi bitikten sonra tepside koyup 15 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz, çıkınca kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz ( isteğe göre haşlayabilirsiniz ).
Deneyenlere afiyet olsun
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Dışı için;
4 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3,5 su bardağı sıcak su +1 çay bardağı normal su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pul biber
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
İç harcı için;
800 gram kıyma
4 -5 adet soğan
150 gram tereyağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı dövülmüş ceviz ( isteğe göre, koymayabilirsiniz )
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için, kıymayı tavada kavurmaya başlıyoruz, kavrulmaya başladığında içine tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.
Soğanları robottan geçirip içine ilave edip karıştırıyoruz, güzelce kavurup baharatlarını ekliyoruz.
En son isteğe göre ceviz ilave edip karıştırıyoruz, ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Dışı için bulgur ve irmiği karıştırma kabına koyup içine sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
Yoğururken kontrollü şekilde 1 çay bardağı daha su ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içini baş parmağınızla ya da salatalık yardımıyla (daha kolay oluyor ) oyup harcımızdan koyuyoruz.
Elimizi ıslatarak nemli tutup kapatıyoruz.
Limon şekli görünüründe toparlayıp kapatıyoruz.
Hepsi bitikten sonra tepside koyup 15 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz, çıkınca kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz ( isteğe göre haşlayabilirsiniz ).
Deneyenlere afiyet olsun
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı