İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için:
1 su bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı olarak konulur)
1 çay bardağı sıvı yağ veya 150 gram margarin
1 demet maydanoz
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgur ve irmiği bir kapta yarım bardak su ile 2 saat kadar bekletin, suyunu iyice çeksin.
Bu arada iç harcı için kıymayı bir tavada rengi dönene kadar kavurun ve soğanı içine doğrayın ve 150 gram kadar margarin ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Eğer isterseniz salçayı ekleyin ve ince ince kıyılmış maydanozları ve baharatları ve tuzu ekleyin ve iyice pişene kadar kavurun.
İç harç bittikten sonra buzdolabında soğuması için bekletin.
Soğuduktan sonra ve bulgurlar da iyice suyunu çektikten sonra, bulgurdan ceviz ya da yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde önce biraz yuvarlayın.
Ortasına doğru baş parmağınız ile döndürerek oyarak kabak şeklini verin ve iç harcı ekleyip uç kısmı avucunuzun içinde döndürerek kapatın.
Elinize yapışmaması için her şekil vermeden önce elinizi su ile ıslatın. Ve mutlaka iç harcı soğuk olmalı.
Şekil verme işlemi bitince bir tavada sıvı yağ veya tereyağında kızartın.
Afiyet olsun .
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Dışı için:
1 su bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı olarak konulur)
1 çay bardağı sıvı yağ veya 150 gram margarin
1 demet maydanoz
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgur ve irmiği bir kapta yarım bardak su ile 2 saat kadar bekletin, suyunu iyice çeksin.
Bu arada iç harcı için kıymayı bir tavada rengi dönene kadar kavurun ve soğanı içine doğrayın ve 150 gram kadar margarin ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Eğer isterseniz salçayı ekleyin ve ince ince kıyılmış maydanozları ve baharatları ve tuzu ekleyin ve iyice pişene kadar kavurun.
İç harç bittikten sonra buzdolabında soğuması için bekletin.
Soğuduktan sonra ve bulgurlar da iyice suyunu çektikten sonra, bulgurdan ceviz ya da yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde önce biraz yuvarlayın.
Ortasına doğru baş parmağınız ile döndürerek oyarak kabak şeklini verin ve iç harcı ekleyip uç kısmı avucunuzun içinde döndürerek kapatın.
Elinize yapışmaması için her şekil vermeden önce elinizi su ile ıslatın. Ve mutlaka iç harcı soğuk olmalı.
Şekil verme işlemi bitince bir tavada sıvı yağ veya tereyağında kızartın.
Afiyet olsun .
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı