İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı domates salçası
1yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pulbiber kimyon karabiber toz biber tuz
1 bardak soğuk su elinizi ıslatmak için (Yoğururken)
İç harç için;
300 kg yarım yağlı dana kıyma
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ince doğranmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tatlı kaşığı kimyon pul biber karabiber tuz
Yarım bağ maydanoz
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; bulgur ve irmiği sıcak su ile 10 dakika üzerini kapatıp demleyin
Demlenen bulgura, diğer malzemeleri ekleyin, unu yavaş yavaş ekleyin yoğurmaya başlayın. Kıvam aldıkça elinizi su ile ıslatın unu ilave edin
İlk 15 dakika iyice yoğurun 10dk üzeri kapalı dinlendirin. Daha sonra bir 15 dakika daha yoğurun. Kıvamı çiğköfte kıvamında olmalı
İç harç için; kıymayı tavaya alın suyunu salıp çekene kadar kavurun. Daha sonra tereyağı ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun salçasını ve baharatları ekleyin.
En son, ceviz ve maydanozu ekleyip ocaktan alın, iyice soğuması yağın donması lazım 1gün önceden hazırlamanız daha iyi olur.
Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparın işaret parmağınızla ortasını oyarak şekil verin yada içli köfte aparatı kullanın ben ondan kullandım daha pratik iç harçtan bolca koyup limon şekli verip kapatın.
Bol kızgın yağda kızartın (Yağın ısınmış olduğundan emin olun) afiyet olsun.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı domates salçası
1yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pulbiber kimyon karabiber toz biber tuz
1 bardak soğuk su elinizi ıslatmak için (Yoğururken)
İç harç için;
300 kg yarım yağlı dana kıyma
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ince doğranmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tatlı kaşığı kimyon pul biber karabiber tuz
Yarım bağ maydanoz
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; bulgur ve irmiği sıcak su ile 10 dakika üzerini kapatıp demleyin
Demlenen bulgura, diğer malzemeleri ekleyin, unu yavaş yavaş ekleyin yoğurmaya başlayın. Kıvam aldıkça elinizi su ile ıslatın unu ilave edin
İlk 15 dakika iyice yoğurun 10dk üzeri kapalı dinlendirin. Daha sonra bir 15 dakika daha yoğurun. Kıvamı çiğköfte kıvamında olmalı
İç harç için; kıymayı tavaya alın suyunu salıp çekene kadar kavurun. Daha sonra tereyağı ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun salçasını ve baharatları ekleyin.
En son, ceviz ve maydanozu ekleyip ocaktan alın, iyice soğuması yağın donması lazım 1gün önceden hazırlamanız daha iyi olur.
Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparın işaret parmağınızla ortasını oyarak şekil verin yada içli köfte aparatı kullanın ben ondan kullandım daha pratik iç harçtan bolca koyup limon şekli verip kapatın.
Bol kızgın yağda kızartın (Yağın ısınmış olduğundan emin olun) afiyet olsun.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı