İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ilk içli köftemizin harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Bir tavaya sıvı yağ alarak yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyip kavuralım.
Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. 2-3 dakika daha pişirelim.
Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
İç harcımızı soğumaya bırakalım.
İçli köfte hamuru için; derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
Üzerine kaynar suyu dökerek, üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10-15 dakika bekleyelim.
Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğuralım.
Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
Hamur hazır olduktan sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım.
Kızgın yağda pişirmek önemli, köfteler pişerken hafif şişecekler ve yağın yüzeyine doğru çıkacaklardır.
Rengi de kızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ilk içli köftemizin harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Bir tavaya sıvı yağ alarak yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyip kavuralım.
Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. 2-3 dakika daha pişirelim.
Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
İç harcımızı soğumaya bırakalım.
İçli köfte hamuru için; derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
Üzerine kaynar suyu dökerek, üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10-15 dakika bekleyelim.
Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğuralım.
Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
Hamur hazır olduktan sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım.
Kızgın yağda pişirmek önemli, köfteler pişerken hafif şişecekler ve yağın yüzeyine doğru çıkacaklardır.
Rengi de kızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı