İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
İsteğe bağlı bir avuç iri çekilmiş ceviz
Kızartmak için
Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
Daha sonra salça eklenir bir kaç dk daha kavrulur.
Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
İnce bulgur ve irmik yoğurma kabına alınır ve sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
Suyunu çekip biraz dinlendikten sonra salça, yumurta, tuz ve baharatlar eklenip 15 dk boyunca yoğrulur.
Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğrulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz. Köftelerimizi yapmaya başlamadan bir kap ile yanımıza su almayı unutmayalım. Yapım aşamasında eldiven kullanırsanız çok daha rahat olur.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara parmakları suya batırarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Biten içli köfteler kızgın yağda kızartılır. Dilerseniz derin dondurucuya da atabilirsiniz.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
İçli köfte iç harcı için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
İsteğe bağlı bir avuç iri çekilmiş ceviz
Kızartmak için
Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
Daha sonra salça eklenir bir kaç dk daha kavrulur.
Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
İnce bulgur ve irmik yoğurma kabına alınır ve sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
Suyunu çekip biraz dinlendikten sonra salça, yumurta, tuz ve baharatlar eklenip 15 dk boyunca yoğrulur.
Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğrulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz. Köftelerimizi yapmaya başlamadan bir kap ile yanımıza su almayı unutmayalım. Yapım aşamasında eldiven kullanırsanız çok daha rahat olur.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara parmakları suya batırarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Biten içli köfteler kızgın yağda kızartılır. Dilerseniz derin dondurucuya da atabilirsiniz.
İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı