İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
İçli Köfte Hamuru İçin
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kimyon
İçli Köfte İç Harcı İçin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
225 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için bir tencereye sıvı yağ koyarak küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
Son olarak ceviz ve maydanozu ek ederek karıştıralım. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
İçli köfte hamuru için derin bir kaba bulgur ve irmiği koyalım. Üzerine kaynar suyu dökerek ağzını kapayalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yeterlice yoğuralım.
Yoğurma etabında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir ölçü su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirmeye geçiyoruz. Ben içli köfte aparatı kullanarak işi bir tık daha kolaylaştırdım.
Aparata harcımı yerleştirdim ve bastırdım. Yapışmaması ismine da buzdolabı poşetini kesip ortasına koydum ve iç harcımı koyup tekrar aparatla kapadım. Yanlarda açılmalar olursa elinizi hafif su ile ıslatıp destekleyebilirsiniz.
Bütün köfteleri bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım. Köftelerin rengi kızardığında servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
İçli Köfte Hamuru İçin
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kimyon
İçli Köfte İç Harcı İçin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
225 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için bir tencereye sıvı yağ koyarak küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
Son olarak ceviz ve maydanozu ek ederek karıştıralım. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
İçli köfte hamuru için derin bir kaba bulgur ve irmiği koyalım. Üzerine kaynar suyu dökerek ağzını kapayalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yeterlice yoğuralım.
Yoğurma etabında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir ölçü su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirmeye geçiyoruz. Ben içli köfte aparatı kullanarak işi bir tık daha kolaylaştırdım.
Aparata harcımı yerleştirdim ve bastırdım. Yapışmaması ismine da buzdolabı poşetini kesip ortasına koydum ve iç harcımı koyup tekrar aparatla kapadım. Yanlarda açılmalar olursa elinizi hafif su ile ıslatıp destekleyebilirsiniz.
Bütün köfteleri bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım. Köftelerin rengi kızardığında servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.