İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
400 gram kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbıber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Maydanoz
Dış harcı için;
3 bardak ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
1 yumurta
3 su bardağı su
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun, soğanlar pembeleşince kıymayı ek edin.
Baharatları salçayı ekleyelim, ocağı kapatıp maydanoz ve tereyağını koyup sıcaklığınla pişmesini sağlayalım.
Dış harcını hazırlayalım bunun için irmik ve bulgur üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip biraz şişmesini bekleyelim.
Suyu çekince un, salça ve yumurtayı ekleyip biraz yoğuralım.
Hamurumuz olunca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp havuçla içini oyalım kıyma koyup kapatalım.
Çatlayan kısımları elimizi ıslatıp hamurdan modül koparıp yama yapabilirsiniz.
İç harcı için;
400 gram kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbıber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Maydanoz
Dış harcı için;
3 bardak ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
1 yumurta
3 su bardağı su
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
Soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun, soğanlar pembeleşince kıymayı ek edin.
Baharatları salçayı ekleyelim, ocağı kapatıp maydanoz ve tereyağını koyup sıcaklığınla pişmesini sağlayalım.
Dış harcını hazırlayalım bunun için irmik ve bulgur üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip biraz şişmesini bekleyelim.
Suyu çekince un, salça ve yumurtayı ekleyip biraz yoğuralım.
Hamurumuz olunca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp havuçla içini oyalım kıyma koyup kapatalım.
Çatlayan kısımları elimizi ıslatıp hamurdan modül koparıp yama yapabilirsiniz.