İftara Ne Pişirsem
İftar Menunuz İcin Oneriler
İftar Yemekleri
Ramazan ayına ozel, hazırladığımız hafif ve kolay iftar menusu onerileri, yemek ve tatlı tarifleri
Soğuk Yaz Corbası
imagesiftaranepisirsem5ad43059eebf8
Malzemeler;
1 su bardağı aşurelik buğday
½ kg yoğurt
1 yumurta
½ demet taze nane
Yapılışı;
Buğday haşlanır
Yoğurt yumurtayla puruzsuz olana kadar cırpılır
Buğdayın suyu suzulmeden cırpılan yoğurt karıştırılarak eklenirEğer kıvamı koyuysa su eklenebilir Bu corba cok sıvı kıvamlı olmuyor, biraz koyu bir corba olması gerekiyor
Yuksek ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir
Corba kaynadıktan sonra yıkanmış nane yaprakları eklenir, 2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır, yoğurt kesilmesin diye ½ su bardağı soğuksu corbaya ilave edilir ve soğumaya bırakılır
Corba soğuduktan sonra damak tadınıza gore tuzu ilave edilir
Fırında Tavuklu Barbunya
imagesiftaranepisirsem5ad4305b4e881
Malzemeler,
Yarım kilo barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram ince dilimlenmiş sucuk
6 adet tavuk baget
6 dilim pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 dilim tost ekmeği
1,5 su bardağı su
Damak tadınıza gore tuz
Hazırlanışı,
Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp suzun
Soğanın kabuklarını soyup kup kup doğrayın
Orta buyuklukte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın
Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin
Sucuğu ve pastırma dilimlerini uce kesin ve ekleyin, kısa bir sure daha cevirin
Yeşil biberleri ve domatesleri kup kup doğrayın
Yemeğe ekleyin ve 23 dakika daha soteleyin
Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin
Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin
Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın
Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın
Tost ekmeği dilimlerini blenderdan gecirerek cok ufak kırıntılar haline getirin
Bu kırıntıları yemeğin uzerine serpiştirin
180 derecede onceden ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Kayısılı Salata
imagesiftaranepisirsem5ad4305c9c04c
Malzemeler,
1 kase kuru kayısı
2 adet domates
Yarım demet roka
Yarım demet kıvırcık
Yarım kase siyah zeytin
5 dilim tavuk salam
Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı,
Tum sebzeleri yıkayıp sularının suzulmesi icin bekletin
Kayısıları sıcak suda yumuşayınca kadar bekletin
Sebze zeytinyağ, tuz ve kayısıları doğrayın ve kase karıştırın
Tavuk salam ve siyah zeytini uzerine yerleştirin
Afiyet Olsun
İftar Menunuz İcin Oneriler
İftar Yemekleri
Ramazan ayına ozel, hazırladığımız hafif ve kolay iftar menusu onerileri, yemek ve tatlı tarifleri
Soğuk Yaz Corbası
imagesiftaranepisirsem5ad43059eebf8
Malzemeler;
1 su bardağı aşurelik buğday
½ kg yoğurt
1 yumurta
½ demet taze nane
Yapılışı;
Buğday haşlanır
Yoğurt yumurtayla puruzsuz olana kadar cırpılır
Buğdayın suyu suzulmeden cırpılan yoğurt karıştırılarak eklenirEğer kıvamı koyuysa su eklenebilir Bu corba cok sıvı kıvamlı olmuyor, biraz koyu bir corba olması gerekiyor
Yuksek ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir
Corba kaynadıktan sonra yıkanmış nane yaprakları eklenir, 2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır, yoğurt kesilmesin diye ½ su bardağı soğuksu corbaya ilave edilir ve soğumaya bırakılır
Corba soğuduktan sonra damak tadınıza gore tuzu ilave edilir
Fırında Tavuklu Barbunya
imagesiftaranepisirsem5ad4305b4e881
Malzemeler,
Yarım kilo barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram ince dilimlenmiş sucuk
6 adet tavuk baget
6 dilim pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 dilim tost ekmeği
1,5 su bardağı su
Damak tadınıza gore tuz
Hazırlanışı,
Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp suzun
Soğanın kabuklarını soyup kup kup doğrayın
Orta buyuklukte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın
Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin
Sucuğu ve pastırma dilimlerini uce kesin ve ekleyin, kısa bir sure daha cevirin
Yeşil biberleri ve domatesleri kup kup doğrayın
Yemeğe ekleyin ve 23 dakika daha soteleyin
Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin
Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin
Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın
Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın
Tost ekmeği dilimlerini blenderdan gecirerek cok ufak kırıntılar haline getirin
Bu kırıntıları yemeğin uzerine serpiştirin
180 derecede onceden ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Kayısılı Salata
imagesiftaranepisirsem5ad4305c9c04c
Malzemeler,
1 kase kuru kayısı
2 adet domates
Yarım demet roka
Yarım demet kıvırcık
Yarım kase siyah zeytin
5 dilim tavuk salam
Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı,
Tum sebzeleri yıkayıp sularının suzulmesi icin bekletin
Kayısıları sıcak suda yumuşayınca kadar bekletin
Sebze zeytinyağ, tuz ve kayısıları doğrayın ve kase karıştırın
Tavuk salam ve siyah zeytini uzerine yerleştirin
Afiyet Olsun