Son konular

İftarda Pratik Yemek Tarifleri

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
İftarda Pratik Yemek Tarifi



İftar İcin Pratik Yemek Tarifleri

İrmik Corbası Tarifi


Gerekli Malzemeler

12 yemek kasigi margarin
1 ½ bardak sut
tuz
8 bardak et suyu
2 kahve fincani irmik


Corbanın Yapılışı
1Et suyunu kaynamaya birakin irmigi serpistirerek katip 78 dakika
pisirin
2Yag ve yeterince tuz koyup sutu ekleyin, 34 dakika sonra servis yapinAfiyet olsun

Domatesli Telşehriye Corbası


Gerekli Malzemeler

1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz
2 adet domates
1 cay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon



Corbanın Yapılışı
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz oldurulur ve tuz ilave edilir Uzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa cevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Uzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir

Karnıyarık Tarifi

Gerekli Malzemeler

250 gr kıyma
13 bardak cicek yağı
2 corba kasığı margarin 1 bardak et suyu
12 demet maydanoz
Karabiber ve tuz
6 adet orta boy patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates


Yemeğin Yapılışı

Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın Sonra, icinde bol tuza bulunan suya atarak yarim saat bekletin Patlıcanları tuzlu sudan cıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire cıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonraGerisinin cekirdeklerini cıkartıp kucuk parcalara doğrayın Soğanlari zar şeklinde doğrayın Bir tavada cicek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartınDiğer bir tavada 2 corba kasığı margarin eritip, soğanla rı 12 dakika Kavurun Kıymanın 4 5 ini ilave edip kavurmaya devam edin KıymalarSuyunu salip da tekrar cekilince, domatesleri ekleyerek kavurun Hafifce renk alınca, ateşten alin ve tuz, karabiber ile kıymanın geri kalanını ilave edip karıştırın Bu karışımı yarılmış patlıcanların iclerine doldurun ve uzerlerine birer dilim domates koyunPatlıcanları bir tepsi uzerinde yan yana dizin 1 bardak sıcak et suyunu uzerlerine dokup fırında veya ateş uzerinde 20 dakika kadar pişirinUzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapınAfiyet olsun

Bademli Uzumlu Pilav Yapılışı

Gerekli Malzemeler

2 su bardağı pirinc
1 cay bardağı kuru uzum
1 su bardağından az file badem
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su tuz
isteğe gore 1,5 adet et bulyon



Pilavın Yapılışı

Pirinc 34 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 1015 dakika bekletilir Bekletilen pirincler son bir kez yıkanarak iyice suzulur Tencereye tereyağı koyulur ve icine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince icine pirincler eklenir ve pirincler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir
Son olarak uzumler ve bulyon pirince eklenir 12 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinclerin uzeri goz goz olana kadar yuksek, goz goz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirilir 10 dakika kadar dinlendirilerek servis yapılır
 
Üst Alt