İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıcak su (9 yemek kaşığı ediyor)
300 gram şeker (1.5 su bardağı oluyor)
3 paket vanilya
150 gram nişasta (1 su bardağı tepeleme olacak)
225 gram un (2 su bardağından bir parmak az olmalı)
1 paket kabartma tozu
Bu ölçüler tek bir pandispanya için 2 tane pandispanya yapıyoruz
Üzerine sürmek ve süslemek için
3 paket kremşanti
Süt (Üzerinde yazan)
Pastacı kreması için;
6 su bardağı süt
4.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 paket kremşanti
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
Sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.
Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve yine yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son kez çırpalım.
Bu karışımı yağlanmış kalıbımıza dökelim ve kalıbı dikkatlice içindeki baloncuklar patlayana kadar tezgaha bir kaç kez vuralım.
Pandispanyamızı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan önce açmayalım.
Kekler genelde 15 dakikadan sonra kabarır ve bizler bazen pisti sanıp fırının kapağını açarız ama kek pişmediği için ve de hava aldığı için sönmeye başlar. O yüzden ilk 35 dakika asla fırının kapağı açılmamalı arkadaşlar.
35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kurdan veya çöp sis yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kurdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
Ben aynı ölçülerle 3 tane pandispanya yaptım 2 tane yeterli geldi üçüncü fazla geldi buzluğa kaldırdım ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım.
Kreması için kremşanti hariç tüm malzemeyi pişiriyoruz soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip blender ile çırpıyoruz tüm pasta tatlılarda dolgu olarak kullanılabilir.
2 paket kremşantiyi çırpıp buz dolabına kaldırıyoruz.
Pandispanyamızı önce ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra tekrar yatay şekilde kesiyoruz.
Pandispanyanın birini tabana yerleştirip şekerli sütle ıslatıyoruz.
Hazırladığımız kremadan sürüyoruz. Bu şekilde bütün kekleri üst üste bir krema bir kek olarak yerleştiriyoruz.
Üzerini çırptığımız krem şantiyle sıvıyoruz.
İlk katımız hazır ikinci katı yerleştirdiğimizde çökmemesi için çöp sis yada pipet batıyoruz.
Birinci kat dolapta beklerken ikinci katı aynı şekilde yapıp en az 4 saat buz dolabında bekletiyoruz.
Daha sonra iki kişi dikkatlice spatulalar yardımıyla katları üst üste yerleştiriyoruz bu aşamada bozulmalar olabilir düzeltiyoruz ve ikinci katada çöp sis batırıyoruz.
Süsleme için; artan krem şantiye gıda boyası damlatıp karıştırıyoruz renk gıda boyasının türüne göre değişiyor az az ekleyin yıldız duy ile süslüyoruz afiyet olsun.
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıcak su (9 yemek kaşığı ediyor)
300 gram şeker (1.5 su bardağı oluyor)
3 paket vanilya
150 gram nişasta (1 su bardağı tepeleme olacak)
225 gram un (2 su bardağından bir parmak az olmalı)
1 paket kabartma tozu
Bu ölçüler tek bir pandispanya için 2 tane pandispanya yapıyoruz
Üzerine sürmek ve süslemek için
3 paket kremşanti
Süt (Üzerinde yazan)
Pastacı kreması için;
6 su bardağı süt
4.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 paket kremşanti
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
Sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.
Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve yine yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son kez çırpalım.
Bu karışımı yağlanmış kalıbımıza dökelim ve kalıbı dikkatlice içindeki baloncuklar patlayana kadar tezgaha bir kaç kez vuralım.
Pandispanyamızı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan önce açmayalım.
Kekler genelde 15 dakikadan sonra kabarır ve bizler bazen pisti sanıp fırının kapağını açarız ama kek pişmediği için ve de hava aldığı için sönmeye başlar. O yüzden ilk 35 dakika asla fırının kapağı açılmamalı arkadaşlar.
35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kurdan veya çöp sis yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kurdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
Ben aynı ölçülerle 3 tane pandispanya yaptım 2 tane yeterli geldi üçüncü fazla geldi buzluğa kaldırdım ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım.
Kreması için kremşanti hariç tüm malzemeyi pişiriyoruz soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip blender ile çırpıyoruz tüm pasta tatlılarda dolgu olarak kullanılabilir.
2 paket kremşantiyi çırpıp buz dolabına kaldırıyoruz.
Pandispanyamızı önce ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra tekrar yatay şekilde kesiyoruz.
Pandispanyanın birini tabana yerleştirip şekerli sütle ıslatıyoruz.
Hazırladığımız kremadan sürüyoruz. Bu şekilde bütün kekleri üst üste bir krema bir kek olarak yerleştiriyoruz.
Üzerini çırptığımız krem şantiyle sıvıyoruz.
İlk katımız hazır ikinci katı yerleştirdiğimizde çökmemesi için çöp sis yada pipet batıyoruz.
Birinci kat dolapta beklerken ikinci katı aynı şekilde yapıp en az 4 saat buz dolabında bekletiyoruz.
Daha sonra iki kişi dikkatlice spatulalar yardımıyla katları üst üste yerleştiriyoruz bu aşamada bozulmalar olabilir düzeltiyoruz ve ikinci katada çöp sis batırıyoruz.
Süsleme için; artan krem şantiye gıda boyası damlatıp karıştırıyoruz renk gıda boyasının türüne göre değişiyor az az ekleyin yıldız duy ile süslüyoruz afiyet olsun.
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı