İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
125gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
Supangle için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta sarısı
60 gram biter çikolata
1 çay kaşığı soğuk su
İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsü ile başlıyoruz. Tenceremizi tereyağımızı alalım ve eritelim. Daha sonra unumuzu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra sütümüzü ilave edelim ve karıştıralım süt ısınmaya başladığı an şekerimizi ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
Koyu kıvam almaya başladığında vanilya şekerimizi ilave edelim ve iyice koyulaşana kadar pişirelim.
Tavuk göğsümüz hazır. Şimdi kupalarımıza alalım yarısına kadar. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim ve daha sonra buzdolabına alalım.
Şimdi supangle hazırlayalım. Tenceremize çikolata ve soğuk su hariç tüm malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Şimdi ocağımıza tenceremizi alalım ve koyu bir kıvam alana kadar orta derece ateşte pişirelim.
Koyu kıvam aldıktan sonra çikolatamızı ilave edelim ve ocaktan alalım.
Yaklaşık 5 dk kadar soğuduktan sonra soğuk suyumuzu ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Buzdolabındaki tavuk göğsümüzü alalım ve üzerine supanglemizden dökelim ve tekrar buzdolabında yaklaşık 1/2 saat kadar bekletelim. Üzerini istediğiniz gibi süsleyelim.
İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
125gram tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
Supangle için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta sarısı
60 gram biter çikolata
1 çay kaşığı soğuk su
İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsü ile başlıyoruz. Tenceremizi tereyağımızı alalım ve eritelim. Daha sonra unumuzu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra sütümüzü ilave edelim ve karıştıralım süt ısınmaya başladığı an şekerimizi ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
Koyu kıvam almaya başladığında vanilya şekerimizi ilave edelim ve iyice koyulaşana kadar pişirelim.
Tavuk göğsümüz hazır. Şimdi kupalarımıza alalım yarısına kadar. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim ve daha sonra buzdolabına alalım.
Şimdi supangle hazırlayalım. Tenceremize çikolata ve soğuk su hariç tüm malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Şimdi ocağımıza tenceremizi alalım ve koyu bir kıvam alana kadar orta derece ateşte pişirelim.
Koyu kıvam aldıktan sonra çikolatamızı ilave edelim ve ocaktan alalım.
Yaklaşık 5 dk kadar soğuduktan sonra soğuk suyumuzu ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Buzdolabındaki tavuk göğsümüzü alalım ve üzerine supanglemizden dökelim ve tekrar buzdolabında yaklaşık 1/2 saat kadar bekletelim. Üzerini istediğiniz gibi süsleyelim.
İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı