İki Renk Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin ve ya tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin (Ben kurabiyelerde 2 adet kullanıyorum )
Alabildiği kadar un
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Çikolata
Toz fıstık
İki Renk Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle oda ısısında yumuşayan yağı, pudra şekerini, vanilini, kabartma tozunu ve yumurtayı uygun bir kabın içerisine alıp, yoğurmaya başlayalım.
Bir taraftan yoğurmaya devam ederken başka taraftan azar azar un eği yapalım.
Hamuru una fazla bulamadan 2 ye bölelim.
Hamurlardan birine 1 yemek kaşığı un, başkasına ise 1 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrardan yoğurtmaya devam edelim.
Elde ettiğimiz hamurlardan iki beze yapalım.
Bezeleri farklı başka fırın kağıdının ortasına koyup, merdaneyle açalım.
Açtıktan sonra sade hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirip kenarlarını keselim yuvarlak olması için (Kesilen hamuru kenara alalım) rulo yapalım ve strece sarıp buzlukta 1,5 saat dinlendirelim.
Daha sonra çıkartıp 1 parmak genişliğinde dilimleyip fırın tepsisine yerleştirelim.
Hazır olan hamurları evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra evvel benmari yordamı eritilmiş çikolataya daha sonra ise toz fıstığa bandıralım. Kurabiyelerimiz servise hazıırrr Yapacak olan arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun .
İki Renk Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin ve ya tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin (Ben kurabiyelerde 2 adet kullanıyorum )
Alabildiği kadar un
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
Çikolata
Toz fıstık
İki Renk Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle oda ısısında yumuşayan yağı, pudra şekerini, vanilini, kabartma tozunu ve yumurtayı uygun bir kabın içerisine alıp, yoğurmaya başlayalım.
Bir taraftan yoğurmaya devam ederken başka taraftan azar azar un eği yapalım.
Hamuru una fazla bulamadan 2 ye bölelim.
Hamurlardan birine 1 yemek kaşığı un, başkasına ise 1 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrardan yoğurtmaya devam edelim.
Elde ettiğimiz hamurlardan iki beze yapalım.
Bezeleri farklı başka fırın kağıdının ortasına koyup, merdaneyle açalım.
Açtıktan sonra sade hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirip kenarlarını keselim yuvarlak olması için (Kesilen hamuru kenara alalım) rulo yapalım ve strece sarıp buzlukta 1,5 saat dinlendirelim.
Daha sonra çıkartıp 1 parmak genişliğinde dilimleyip fırın tepsisine yerleştirelim.
Hazır olan hamurları evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra evvel benmari yordamı eritilmiş çikolataya daha sonra ise toz fıstığa bandıralım. Kurabiyelerimiz servise hazıırrr Yapacak olan arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun .
İki Renk Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı