İki Renkli Biber Corbası
Resimli İki Renkli Biber Corbası Tarifi
İki Renkli Biber Corbası nasıl yapılır,
İki Renkli Biber Corbasının yapımı Tarifi
imagesikirenklibibercorbasitarifiresimli5ad440ceefb87
Kullanılan Malzemeler:
Sebze Suyu (6 su bardağı sebze suyu icin) :
21 adet pırasa, 23 parcaya kesilmiş
31 adet kuru soğan, soyulup iki parcaya kesilmiş
41 adet havuc, soyulup 2 parcaya bolunmuş
510 adet mantar, iri iri dilimlenmiş
61 adet kereviz sapı, 23 parcaya bolunmuş (kereviz sapı bulamazsanız, kerevizin kendisini kullanabilirsiniz)
7Yarım demet maydanoz
810 adet tane karabiber
91 adet defne yaprağı
107 su bardağı su
12Kozlenmiş Sarı Biber Corbası :
132 yemek kaşığı zeytinyağı
14Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
15Yarım havuc, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
16Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
1725 su bardağı sebze suyu
184 adet sarı biber, kozlenip kabukları soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış
19Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
20Tuz ve oğutulmuş tane karabiber
21Suslemek icin maydanoz yaprağı
23Kozlenmiş Kırmızı Biber Corbası :
242 yemek kaşığı zeytinyağı
25Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
26Yarım havuc, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
27Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
2825 su bardağı sebze suyu
294 adet kırmızı biber, kozlenip kabukları soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış
30Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
31Tuz ve oğutulmuş tane karabiber
32Suslemek icin maydanoz yaprağı
Hazırlık
1Sebze Suyu :
2Genişce bir tencerenin icine hazırladığınız butun malzemeleri koyun Uzerine suyu ekleyin
3Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin
4Suzdurun ve corbalarınızda, pilavlarınızda kullanın
Tarifin Hazırlanışı
1Kozlenmiş Sarı Biber Corbası :
2Orta boy bir corba tenceresinin icine yağı koyun Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin Yağın icinde 57 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin
3Sebze suyunu uzerlerine dokun Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin Tencerenizin kapağını kapatın ve once hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin
4Tencereyi ocağın ustunden alın ve el blenderiyle corbayı pure haline getirin İcinde puturlu bir parca kalmamasına dikkat edin
5Corbayı tekrar ocağın ustune koyun Kekiği ekleyin 5 dakika daha pişirin
8Kozlenmiş Kırmızı Biber Corbası :
9Orta boy bir corba tenceresinin icine yağı koyun Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin Yağın icinde 57 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin
10Sebze suyunu uzerlerine dokun Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin Tencerenizin kapağını kapatın ve once hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin
11Tencereyi ocağın ustunden alın ve el blenderiyle corbayı pure haline getirin İcinde puturlu bir parca kalmamasına dikkat edin
12Corbayı tekrar ocağın ustune koyun Kekiği ekleyin 5 dakika daha pişirin
alıntı
Resimli İki Renkli Biber Corbası Tarifi
İki Renkli Biber Corbası nasıl yapılır,
İki Renkli Biber Corbasının yapımı Tarifi
imagesikirenklibibercorbasitarifiresimli5ad440ceefb87
Kullanılan Malzemeler:
Sebze Suyu (6 su bardağı sebze suyu icin) :
21 adet pırasa, 23 parcaya kesilmiş
31 adet kuru soğan, soyulup iki parcaya kesilmiş
41 adet havuc, soyulup 2 parcaya bolunmuş
510 adet mantar, iri iri dilimlenmiş
61 adet kereviz sapı, 23 parcaya bolunmuş (kereviz sapı bulamazsanız, kerevizin kendisini kullanabilirsiniz)
7Yarım demet maydanoz
810 adet tane karabiber
91 adet defne yaprağı
107 su bardağı su
12Kozlenmiş Sarı Biber Corbası :
132 yemek kaşığı zeytinyağı
14Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
15Yarım havuc, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
16Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
1725 su bardağı sebze suyu
184 adet sarı biber, kozlenip kabukları soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış
19Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
20Tuz ve oğutulmuş tane karabiber
21Suslemek icin maydanoz yaprağı
23Kozlenmiş Kırmızı Biber Corbası :
242 yemek kaşığı zeytinyağı
25Yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
26Yarım havuc, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
27Yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
2825 su bardağı sebze suyu
294 adet kırmızı biber, kozlenip kabukları soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış
30Yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
31Tuz ve oğutulmuş tane karabiber
32Suslemek icin maydanoz yaprağı
Hazırlık
1Sebze Suyu :
2Genişce bir tencerenin icine hazırladığınız butun malzemeleri koyun Uzerine suyu ekleyin
3Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin
4Suzdurun ve corbalarınızda, pilavlarınızda kullanın
Tarifin Hazırlanışı
1Kozlenmiş Sarı Biber Corbası :
2Orta boy bir corba tenceresinin icine yağı koyun Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin Yağın icinde 57 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin
3Sebze suyunu uzerlerine dokun Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin Tencerenizin kapağını kapatın ve once hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin
4Tencereyi ocağın ustunden alın ve el blenderiyle corbayı pure haline getirin İcinde puturlu bir parca kalmamasına dikkat edin
5Corbayı tekrar ocağın ustune koyun Kekiği ekleyin 5 dakika daha pişirin
8Kozlenmiş Kırmızı Biber Corbası :
9Orta boy bir corba tenceresinin icine yağı koyun Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin Yağın icinde 57 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin
10Sebze suyunu uzerlerine dokun Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin Tencerenizin kapağını kapatın ve once hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin
11Tencereyi ocağın ustunden alın ve el blenderiyle corbayı pure haline getirin İcinde puturlu bir parca kalmamasına dikkat edin
12Corbayı tekrar ocağın ustune koyun Kekiği ekleyin 5 dakika daha pişirin
alıntı