İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
1 paket sanayağ veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Islatmak için
1 su bardağı süt
Bulamak için
1 su bardağı sarı haşhaş
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
Çikolata sosu
Badem
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
1 paket sanayağ veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Islatmak için
1 su bardağı süt
Bulamak için
1 su bardağı sarı haşhaş
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
Çikolata sosu
Badem
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı