Son konular

İki Renkli Kek (Fırın Tepsisi Ölçülü Kalabalık Misafir Pastası)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
İki Renkli Kek (Fırın Tepsisi Ölçülü Kalabalık Konuk Pastası) Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
3 tekli paket kakaolu pötibör bisküvi
2 paket kakaolu puding (750ml süt için olanlardan kullandım)
Kreması için;
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
2 Türk kahvesi fincanı nişasta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 parmak margarin

İki Renkli Kek (Fırın Tepsisi Ölçülü Kalabalık Konuk Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve toz şekerini 5 dk kadar çırpıyoruz. Sıvıyağını ekleyip tekrar çırpıp, nişasta, un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz. Her fırın farklı olduğundan pişme süreci değişebilir.
Fırından çıkan kekin üstüne kek sıcakken 1 su bardağı soğuk sütümüzü gezdirerek döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Öteki tarafta kremamızı pişirip, soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Bir tencerede 2 paket kakaolu pudingimizi pişiriyoruz. Soğumuş kekin üstüne bir kat döküp, pötibörlerimizi diziyoruz. Tekrar puding döküp tekrar bisküvilerimizi diziyoruz.
En son tekrar puding döküyoruz (3 kat puding 2 kat bisküvi olacak şekilde) en üste de yaptığımız kremamızı döküp, buzdolabına alıyoruz.
Bir gün evvelden yapınca daha hoş açılıyor. Kalabalık konuk kümeleri ve çocuklar için en ülkü pastalardan biri. Şimdiden afiyetler olsun
İki Renkli Kek (Fırın Tepsisi Ölçülü Kalabalık Konuk Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Üç Renk Pastası Tanımı İçin Materyaller Tabanı ve ortası için; Petibör bisküvi ( sade ve kakaolu ) Orta kreması için; 1 litre süt 3 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Kakaolu kısmı için; 3,5 su bardağı süt Kakaolu puding Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler 2 paket eti kakaolu bisküvi 1 paket dr outker kakaolu puding 4,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kenton karamel küpleri 1 yemek kaşığı parçacıklı fıstık ezmesi 1 adet muz Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Bisküvi Pastası Tanımı İçin Materyaller 1 paket kakaolu puding 1 paket kakaolu petibör bisküvi 4 su bardağı su Süslemek için gereçler Bisküvi Pastası Tanımı Yapılışı 4 su bardağı süt ile paket puding ocakta kaynayan kadar karıştırılarak pişirilir. Tanımın art kısmında 3. 5 bardak süt yazıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
3 Katlı Üzere Görünen Borcam Pastası (Kesmeden Yalancı Katlar) Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta 1 su bardağından az şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Ortasına 3 yemek kaşığı kakao Kreması kreması için 2 paket çikolatalı puding...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pratik Bisküvi Pastası Tanımı İçin Gereçler 3 paket kakaolu petibör bisküvi 3, 5 su bardağı süt 1 paket hazır kakaolu puding 1 su bardağı süt (Bisküvileri ıslatmak için) Yeşil toz fıstık yahut hindistan cevizi Pratik Bisküvi Pastası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Bisküvili pasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt