İkiz Ekmek

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
İkiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
800 gram buğday unu (8 bardak)
20 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
10 gram kuru maya (1 paket)
3,5 su bardağı su
20 gram toz şeker (2 tatlı kaşığı)

İkiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına alıyoruz.
Ortasını havuz halinde açıp şekeri, tuzu, mayayı koyup, ılık suyuda ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Hamuru yoğurup toparlayıp, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ sürüyoruz üzerine.
Kabın ağzını kapatıp üzerini örtüp, saat kadar mayalandırıyoruz.
Kabaran hamuru unlanmış tezgaha alıyoruz.
Hamuru toparlayıp ikiye kesip, yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana koyuyoruz.
Üzerine pak bir bez örtüp 20-25 dk mayalandırıyoruz.
Ekmeklerimizin üzerini hafif su ile ıslatıp 180 derece fırına koyuyoruz.
Fırının en altına kesinlikle metal bir kaba su koyup yerleştiriyoruz.
15-20 dakika sonra bir fısfıs yardıyla ekmeklerimizi su ile ıslatıyoruz.
35-40 dakika da pişecektir. Afiyet bal şeker olsun .
İkiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Francala Ekmek Tanımı İçin Gereçler Ön mayası; 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım su bardağı ılık su 1 paket instant maya ya da yarım yaş maya Ana hamur; 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Francala Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Ön mayası için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sütlü Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya 4 su bardağı un Üzerine; 1-2 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı mısır unu Sütlü Çıtır Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su 2 silme yemek kaşığı şeker Yarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya 3 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ 7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Dışı için; 1 türk kahve fincanı üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya (Yaş mayada olur) 2 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Üzerlerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağ Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 3,5 -4 su bardağı un 1,5 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ 1 adet yumurta 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı süzme bal 1 tatlı kaşığı kekik 3 diş sarımsak (Orta boy) Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt