Resimli İklice (Paskalya Coreği) Tarifi
imagesiklicepaskalyacoregitarifiresimli5ad3cf5a077b3
Paskalya Coreği Malzemeler:
50 gram mahlep
50 gr dovulmuş anason
corek otu
2 adet yumurta
500 gr un
300 gr şeker
2 cay kaşığı tarcın
1 litre sut
50 gram yaş maya
Paskalya Coreği Yapılışı:
Paskalya coreği icin Butun malzemeler unla beraber yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edildikten sonra coreklere istenilen şekil verilip uzerleri yumurtalanıp 30 dakika fermante edilmeye bırakılır 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir
imagesiklicepaskalyacoregitarifiresimli5ad3cf5a077b3
Paskalya Coreği Malzemeler:
50 gram mahlep
50 gr dovulmuş anason
corek otu
2 adet yumurta
500 gr un
300 gr şeker
2 cay kaşığı tarcın
1 litre sut
50 gram yaş maya
Paskalya Coreği Yapılışı:
Paskalya coreği icin Butun malzemeler unla beraber yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edildikten sonra coreklere istenilen şekil verilip uzerleri yumurtalanıp 30 dakika fermante edilmeye bırakılır 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir