İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler
3 ilikli kemik parçası
600 gram kemikli et
2 büyük domates
4 adet soğan
4 adet patates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 büyük havuç
2 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemelerimizi doğrayarak hazırlayalım.
Domatesleri, patatesleri, sarımsakları ve havuçları küp küp doğruyoruz (büyüklüklerini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz).
Soğanları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
Kemikli etlerimizi ve ilikli kemiklerimizi güzelce yıkıyoruz ardından 35-40 dk kadar düdüklüde pişiriyoruz.
Büyük boy güvecimizin dibini bir parça tereyağı ile yağlıyoruz.
Pişen etlerimizi suyundan ayırıyoruz suyuna salçamızı ilave ederek çözdürüyoruz.
Fotoğrafta da görüldüğü üzere etlerim yağlıydı suyuna çok fazla yağ saldı bu nedenle yemeğimde tereyağ veya sıvı yağ kullanmadım.
Etleriniz çok kuruysa ve ilikli kemik kullanmıyorsanız yağ katabilirsiniz (ilikler her daim yağ salmaktadır. ).
Soğanlarımızı bir tavada öldürüyoruz.
Üzerine patates ve sarımsak hariç havuç ve domatesleride ekleyerek soteliyoruz.
Yağladığımız güvece sırayla pişen ve kalan malzemelerimizi ekleyerek kemikleri ve etleri aralarına yerleştiriyoruz.
En son baharatlarımızı ekliyoruz (damak tadınıza göre istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
Salça kattığımız yağlı suyumuzu üzerine güzelce gezdiriyoruz(üzerini hafif geçecek kadar olmalı eğer yetmediyse su ekleyebilirsiz kaynamış su olmasına dikkat edelim) sulu yemek olarak değil az sulu olsun derseniz suyunu ayarlayabilirsiniz.
Ocakta 30 dk kadar kaynatıp 180 derecelik fırına verebilirsiniz.
Ben sobada pişirdiğim için ocakta çok kaynatmadım. Ama mutlaka kaynatılması gerekiyor yoksa pişmeme durumu olabilir ete görede değişiklik gösterebilir.
Piştikten sonra turşu ya da komposto ile dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 ilikli kemik parçası
600 gram kemikli et
2 büyük domates
4 adet soğan
4 adet patates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 büyük havuç
2 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemelerimizi doğrayarak hazırlayalım.
Domatesleri, patatesleri, sarımsakları ve havuçları küp küp doğruyoruz (büyüklüklerini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz).
Soğanları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
Kemikli etlerimizi ve ilikli kemiklerimizi güzelce yıkıyoruz ardından 35-40 dk kadar düdüklüde pişiriyoruz.
Büyük boy güvecimizin dibini bir parça tereyağı ile yağlıyoruz.
Pişen etlerimizi suyundan ayırıyoruz suyuna salçamızı ilave ederek çözdürüyoruz.
Fotoğrafta da görüldüğü üzere etlerim yağlıydı suyuna çok fazla yağ saldı bu nedenle yemeğimde tereyağ veya sıvı yağ kullanmadım.
Etleriniz çok kuruysa ve ilikli kemik kullanmıyorsanız yağ katabilirsiniz (ilikler her daim yağ salmaktadır. ).
Soğanlarımızı bir tavada öldürüyoruz.
Üzerine patates ve sarımsak hariç havuç ve domatesleride ekleyerek soteliyoruz.
Yağladığımız güvece sırayla pişen ve kalan malzemelerimizi ekleyerek kemikleri ve etleri aralarına yerleştiriyoruz.
En son baharatlarımızı ekliyoruz (damak tadınıza göre istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
Salça kattığımız yağlı suyumuzu üzerine güzelce gezdiriyoruz(üzerini hafif geçecek kadar olmalı eğer yetmediyse su ekleyebilirsiz kaynamış su olmasına dikkat edelim) sulu yemek olarak değil az sulu olsun derseniz suyunu ayarlayabilirsiniz.
Ocakta 30 dk kadar kaynatıp 180 derecelik fırına verebilirsiniz.
Ben sobada pişirdiğim için ocakta çok kaynatmadım. Ama mutlaka kaynatılması gerekiyor yoksa pişmeme durumu olabilir ete görede değişiklik gösterebilir.
Piştikten sonra turşu ya da komposto ile dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı