İmam Bayıldı Tanımı İçin Gereçler
6 adet patlıcan
1 çay kaşığı domates salçası
6 adet kuru soğan
3 adet domates
4-5 adet sivri biber
2 dış sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için:
Sıvı yağ
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
İmam Bayıldı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanları kavuruyoruz.
Küp küp doğranmış biber ve domatesleri ekliyoruz.
Rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekliyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz.
Acısı çıkan patlıcanları kurulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
Kızarttıklarımızı tepsiye dizip kaşık yardımı ile içlerini oyuyoruz.
İç harcımızı içine dolduruyoruz.
Domates salçası ve suyu karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
Sosu tepsinin tabanına döküp 180 derece 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
6 adet patlıcan
1 çay kaşığı domates salçası
6 adet kuru soğan
3 adet domates
4-5 adet sivri biber
2 dış sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için:
Sıvı yağ
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
İmam Bayıldı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanları kavuruyoruz.
Küp küp doğranmış biber ve domatesleri ekliyoruz.
Rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekliyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz.
Acısı çıkan patlıcanları kurulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
Kızarttıklarımızı tepsiye dizip kaşık yardımı ile içlerini oyuyoruz.
İç harcımızı içine dolduruyoruz.
Domates salçası ve suyu karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
Sosu tepsinin tabanına döküp 180 derece 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.