İmam Sarığı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
İçi İçin
Kremşanti
Çikolatalı danette ( Bimden aldım)
Muz, çilek, kivi, konulabilir konutta yoktu benim
Üzeri İçin
Benmari yordamı eritilmiş çikolata
Kenarları İçin
Hindistan cevizi
Renkli şekerler
İmam Sarığı Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Akabinde kabartma tozu hariç hepsini karıştırın.
Daha sonra kabartma tozu nu da ekleyip karışımı sonlandırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce dökün. Döktükten sonra bir iki sefer yeri vurun havası çıksın.
Akabinde evvelce ısıtılmış fırında pişirin. 20 dakika kâfi geliyor 200 derece canlı fırında. Pişen keki soğumaya bırakın. Akabinde kremşantiyi hazırlayın.
Soğuyan keki çay bardağı ağzı ile boşluk bırakmadan kesin. Eşit olsun dikkat edin. Kestiğimiz kekleri ikişerli formda eşleştirin ve en alt kısmına 1 çay kaşığı süt döküp evvel kremşanti daha sonra danetteyi dökün ve üstüne ikinci keki yerleştirin.
Onun üstüne de 1 çay kaşığı sütü dökün ve kenarlarına kremşantiyi sürün ve isterseniz hindistan cevizi ne yada renkli şekerlere batırıp süsleyin.
En son benmari metodu eritilmiş çikolatadan 1 çay kaşığı üstüne gezdirin. Bu halde öteki keklere de uygulayın. Ortasına muz çilek, kivi konulabilir benim yoktu. Dolapta en az 2 saat dinlensin bakın görün enfes oluyor. Afiyet olsun.
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
İçi İçin
Kremşanti
Çikolatalı danette ( Bimden aldım)
Muz, çilek, kivi, konulabilir konutta yoktu benim
Üzeri İçin
Benmari yordamı eritilmiş çikolata
Kenarları İçin
Hindistan cevizi
Renkli şekerler
İmam Sarığı Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Akabinde kabartma tozu hariç hepsini karıştırın.
Daha sonra kabartma tozu nu da ekleyip karışımı sonlandırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce dökün. Döktükten sonra bir iki sefer yeri vurun havası çıksın.
Akabinde evvelce ısıtılmış fırında pişirin. 20 dakika kâfi geliyor 200 derece canlı fırında. Pişen keki soğumaya bırakın. Akabinde kremşantiyi hazırlayın.
Soğuyan keki çay bardağı ağzı ile boşluk bırakmadan kesin. Eşit olsun dikkat edin. Kestiğimiz kekleri ikişerli formda eşleştirin ve en alt kısmına 1 çay kaşığı süt döküp evvel kremşanti daha sonra danetteyi dökün ve üstüne ikinci keki yerleştirin.
Onun üstüne de 1 çay kaşığı sütü dökün ve kenarlarına kremşantiyi sürün ve isterseniz hindistan cevizi ne yada renkli şekerlere batırıp süsleyin.
En son benmari metodu eritilmiş çikolatadan 1 çay kaşığı üstüne gezdirin. Bu halde öteki keklere de uygulayın. Ortasına muz çilek, kivi konulabilir benim yoktu. Dolapta en az 2 saat dinlensin bakın görün enfes oluyor. Afiyet olsun.