İmam Sarığı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı su
Limon rendesi
Krema için;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine;
Ekmeğe sürülen çikolata
Çilek
Kenarlarına;
Kremşanti
Hindistan cevizi
İmam Sarığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İmam sarığı tatlısının kekini hazırlamak için; öncelikle yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam edelim.
Fırın tepsimize yağlı kağıt sererek. Kek hamurunu ince bir şekilde spatula ile güzelce yayalım önceden ısıtılmış 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Kremanın bütün malzemelerini uygun bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp, daha sonra ocağa alarak orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra çay bardağını ıslatıp kekleri bardakla keselim. Aşağı yukarı 18/20 tane yuvarlak çıkıyor.
Keklerden birine bir kaşık krema koyup, üzerine kek ekleyerek kapatıyoruz ve kenarlarına çırpmış olduğumuz kremşanti sürüp, daha sonra hindistan cevizine buluyoruz.
Bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra (ben ekmeğe sürülen çikolata kullandım daha lezzetli oluyor) çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına dikkat ederek yayalım.
Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim ve dinlenmesi için 1 saat dolaba koyalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İmam Sarığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı su
Limon rendesi
Krema için;
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine;
Ekmeğe sürülen çikolata
Çilek
Kenarlarına;
Kremşanti
Hindistan cevizi
İmam Sarığı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İmam sarığı tatlısının kekini hazırlamak için; öncelikle yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım. Sonra diğer malzemeleri karıştırıp çırpmaya devam edelim.
Fırın tepsimize yağlı kağıt sererek. Kek hamurunu ince bir şekilde spatula ile güzelce yayalım önceden ısıtılmış 170 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Kremanın bütün malzemelerini uygun bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp, daha sonra ocağa alarak orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra çay bardağını ıslatıp kekleri bardakla keselim. Aşağı yukarı 18/20 tane yuvarlak çıkıyor.
Keklerden birine bir kaşık krema koyup, üzerine kek ekleyerek kapatıyoruz ve kenarlarına çırpmış olduğumuz kremşanti sürüp, daha sonra hindistan cevizine buluyoruz.
Bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra (ben ekmeğe sürülen çikolata kullandım daha lezzetli oluyor) çikolatadan üzerlerine birer kaşık koyup kenarlarına dikkat ederek yayalım.
Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim ve dinlenmesi için 1 saat dolaba koyalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İmam Sarığı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı