İncir Reçeli Tanımı İçin Gereçler
1 kilo incir
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize toz şekeri ve suyumuzu ekliyoruz.
Ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz şerbetimiz hafif katılaşınca incirlerimizi ekliyoruz.
İncirlerimiz rengini verene kadar kaynatıyoruz( yaklaşık 8 10 dk ka )
Daha sonra cam kavanoza koyup ağzını kapatıyoruz. Güneşte 2 gün beklettikten sonra buzdolabında koruma ediyoruz (şerbet formülüyle yapılan incir reçelinde incirler patlamıyor tüm kalıyor) afiyet olsun.
1 kilo incir
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tenceremize toz şekeri ve suyumuzu ekliyoruz.
Ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz şerbetimiz hafif katılaşınca incirlerimizi ekliyoruz.
İncirlerimiz rengini verene kadar kaynatıyoruz( yaklaşık 8 10 dk ka )
Daha sonra cam kavanoza koyup ağzını kapatıyoruz. Güneşte 2 gün beklettikten sonra buzdolabında koruma ediyoruz (şerbet formülüyle yapılan incir reçelinde incirler patlamıyor tüm kalıyor) afiyet olsun.